• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Batman halkı kazılan yolların onarılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çalışmalar esnasında oluşan çukurların ve bozulan yolların zamanında kapatılmaması hem halkı hem de sürücüleri ciddi anlamda mağdur ediyor. Yaşanan duruma tepki gösteren halk, yolların bir an önce onarılmasını istiyor.

 

Altyapı çalışmaları nedeniyle şehrin birçok mahallesine ait yolların köstebek yuvasına döndüğünü, oluşan çukurların kazalara davetiye çıkardığını belirten halk, bu durumun büyük bir mağduriyet oluşturduğunu belirtiyor.

Mahalle esnafı, haftalardır toz içinde kaldıklarını, tozdan dolayı iş yapamaz duruma geldiğini ifade ederken mahalleli ise oluşan toz nedeniyle evlerinin kapı ve pencerelerini açamaz duruma geldiklerini söylüyor.

Çalışmalar nedeniyle haftalardır mağdur edildiklerini dile getiren esnaf ve mahalle sakinleri, tek isteklerinin yollarının bir an önce onarılması olduğunu kaydetti.

Adem Atay

“Her taraf toz içinde”

Bahçelievler Mahallesi’nde tesisat malzemesi satan esnaf Adem Atay, iş yerlerinin toz içinde olduğunu belirterek, “Mahallemizde bir buçuk aya yakındır yol çalışması var. Esnaf olarak bu durumdan hiç memnun değiliz. Gördüğünüz gibi her taraf toz içinde. Sanki sahra çölündeyiz. İş yerimiz toz içinde. Taşeron firmalar burada bir buçuk aydır yolları kazmış ama belediye bir müdahalede bulunmuyor. Bir an önce bu yollara müdahale edilmesi gerekiyor. Her taraf çukur içinde olduğu için arabalarımız zarar görüyor. Esnaf olarak bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Belediyenin bir şeyler yapmasını istiyoruz.” dedi.

Abdurrahman Cüze

“Bıktık artık”

Toz nedeniyle iş yapamaz hale geldiğini vurgulayan oto yıkamacı Abdurrahman Cüze ise şunları söyledi:

“Oto yıkamacı olarak yol çalışmalarının uzun sürmesi nedeniyle iş yapamaz hale geldim. Müşterilerimizin arabasını yıkıyoruz, daha arabayı parka çekmeden yıkadığımız araba toz içinde kalıyor. Yol çalışmalarından dolayı işlerimiz yüzde 80 düştüğü için iş yapamaz olduk. Batı illerinde yol çalışması başladı mı sokak bitirildiği gibi hemen arkasından asfaltlama yapılıyor. Bizim burada ise bir buçuk aydır herhangi bir çalışma göremedik. Esnaf olarak bıktık artık. 20 yıla yakındır burada esnafım hemen hemen her sene burada çalışma oluyor. Yetkililerden yollarımızı yapmalarını istiyor.”

Eyüp Bilir

“Mağduriyet kısa sürede giderilmeli”

Ramazan Bayramı’ndan bu yana mahallelerinde altyapı çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Eyüp Bilir, “Yol çalışmaları bitmek bilmiyor. Esnaf şu ana kadar Covid-19 tedbirlerinden etkileniyordu, şu anda ise yapılan kazılar nedeniyle işlerimiz olumsuz etkilendi. Toz ve dumandan dolayı çalışamadığımızdan kiralarımızı bile çıkaramıyoruz. Yetkililerden isteğimiz esnafın yol çalışmalardan dolayı yaşadığı bu mağduriyeti en kısa sürede gidermeleridir.” ifadelerini kullandı.

Kemal Selbaş

“Nefes almakta bile zorluk çekiyoruz”

Uzun süren çalışmalar nedeniyle evlerinin toz içinde olduğunu belirten mahalle sakini Kemal Selbaş, şunları kaydetti:

“Ev ve iş yerlerimizde günlük temizlik yapmamıza rağmen her taraf toz içinde. Camlarımızı açamıyoruz. Nefes almakta bile zorluk çekiyoruz. Bize göre bir yandan çalışma yapılıyorsa diğer yandan da çalışmaların kapatılması gerekiyor. Bu işler sadece kazıp gitmekle olmuyor. Duyduğumuza göre bu çalışmaların 5 ay süreceği söyleniyor. 5 ay boyunca burası böyle olursa ne olacak bizim halimiz? Ben halı yıkamacısıyım bütün müşterilerimiz çalışmalar başladığından beri neden halılar toz kokuyor diye şikâyet ediyor. Yetkililerden yaşadığımız bu soruna çözüm bulunmasını talep ediyoruz.”

Kadir Şimşek

“Çalışmalar ivedi şekilde bitirilmeli”

Yaşanan duruma tepki gösteren esnaf Kadir Şimşek, “Uzun süredir mahallemizde yapılan yol çalışmalarının artık bir şekilde bitirilmesini istiyoruz. Esnaf olarak çok mağdur olduk. Mahallemizde yaşlı, astım hastası ve çocuklarımız var. Yol çalışmalarından dolayı çıkan tozdan çok mustaribiz. Avrupa ülkelerinde bu gibi çalışmalar bir gün çerisinde bitiriliyor. Burada ise aylarca sürüyor. Böyle olunca insanlar çok mağdur oluyor. Belediyeden bu çalışmaların ivedi bir şekilde bitirilmesini istiyoruz.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir