• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Ilıkaynak Kur`an Kursu Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van merkez Erçek beldesine bağlı Ilıkaynak (Germok) köyünde yaklaşık 3 yıl önce temeli atılan Ilıkaynak Kur`an Kursu, hayırseverlerin yardımını bekleniyor.


Kur`an kursuyla ilgili bilgi veren Köy İmamı Abdulbari Kayhan, "Köylüler ellerinden geleni yapıyorlar, ancak güçleri bu kadarına yetiyor. Kur`an Kursumuz 350 metre kare üzeri üç katlı ve yatılı olacak. Bu güne kadar halkın arasında yardım toplayarak kursumuzu bu hale getirdik. Bundan sonrası için duyarlı halkımızdan, yetkililerimizden ve hayırseverlerden bize yardım ellerini uzatmalarını bekliyoruz" dedi.


200 haneli köylerinde bir kan davasının bulunduğunu ifade eden Kayhan, "Hem bu musibetin giderilmesi hem de köyde yaşanan depremlerden kaynaklanan sıkıntımızın giderilmesi için köy muhtarımızla birlikte birçok yere başvurduk, ancak bir netice elde edemedik. Yetkililerden kimse köyümüze gelip halimizi sormamış. Çözüm için çaba sarf etmemiştir. Biz yetkililerimizi buraya çağırıyoruz buraya gelsinler. Bizim halimizi görsünler istiyoruz" şeklinde konuştu.


İmam Kayhan, köyde cehaletle mücadele için bu kursun son derece önemli olduğunu belirterek, "Köyümüz eğitimsiz bırakılmış, özellikle İslami alanda bir eğitim verilememiş. Burası tamamlanması halinde köyümüzde 50-60 kız öğrencimizi burada yatılı olarak eğitimlerini alabilecek. Bu ise hem köyümüz hem de çevre köyler için büyük bir hayır kapısının açılmasına vesile olacaktır. Bu güne kadar bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu hayrın tamamlanması için yardım bekliyoruz. Bunu artık vatandaşlarımız takdirine kalmış, masa sandalye eğitim alanında kullanılabilecek her türlü malzeme olabilir. Ellerinde ne geliyorsa bekliyoruz inşallah. Detaylı bilgi almak isteyen ya da yardımda bulunmak isteyen halkımız; 0537.358.89.62 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir" diye konuştu.


Ilıkaynak Kur`an Kursu Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Arslan Tosun da bu güne kadar çalışmaları bir şekilde yürüttüklerini, sonrası için ise yardım talep ettiklerini söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir