• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
İnzar Dergisi Nisan sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar`ın Nisan 2013 sayısı çıktı. Dergini bu ayki dosya konusu; Kutlu Doğum... Ayrıca dergi okurları için bu ay kanaat önderlerinde Molla Cemal Çınar ile bir söyleşi gerçekleştirmiş.

Molla Cemal Çınar ile bir gerçekleştirilen söyleşide Kutlu Doğum etkinliklerinin dünü, bugünü, bu tür etkinliklerin toplumsallaşmaya etkisi ve ittikadi yönden Kutlu Doğum etkinliklerinin durumu ele alınmış.

Derginin editör yazısında; "… Nisan ayının güzel zamanlardan olduğunu söylüyoruz, zira Kutlu Doğum etkinlikleri neredeyse bu ayın dışına da taşmaya başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Belki tarihin hiç bir döneminde O Kutlu Resul bu zikredilmemiş, siyreti gündem edilmemiş ve üzerine bu hutbeler verilmemiştir. Öyle ise Resulün bereketinin her tarafı sardığı böyle bir zamana ulaşmak hamdetmeyi gerektiriyor. Başkalarının kendi müntesiplerini bir araya toplamak için yekûnlu meblağların harcandığı, büyük propagandaların yapıldığı halde başarılamayanı hamd olsun İslam ümmeti az bir enerji ve maliyetle başarabiliyor. Bu Resulün bizi yalnız başımıza bırakmadığının en bariz kanıtıdır. Zira bunu kendi çabamızla yapmaya çalışsaydık kesinlikle başarısız olurduk" sözlerine yer verilmiş.

Birbirinden güzel makale, şiir, analiz ve röportajla dopdolu olan derginin bu ay ki sayısı tüm seçkin bayilerde. Ayrıca dergi hakkında ayrıntılı bilgi için www.inzardergisi.com adresini de ziyaret edebilirsiniz.
(Hamdullah Sevim - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir