• DOLAR 32.489
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2483.753
  • ...
Hilvan`da On binler O`nun izinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu Üyesi Hilvan (Cürnéreş) Selam-Der tarafından gerçekleştirilen etkinliğe peygamber aşığı on binler iştirak etti.
 
Saat 14.00`te Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Molla Belir Şimşek konuşmacı olarak katıldı.
 
"Bu meydanlar bize şahit olacak"
Şimşek konuşmasında, Resulullah (S.A.V)`tan önce insanların insanlığı unuttuğunu, yoldan çıkan insanların fakirlere eziyet edip, kız çocukları diri diri toprağa gömdüğünü ve zulümlerin arttığını belirterek, "İşte böyle bir zaman diliminde Allah-u Teala Resulullah`ı bize gönderdi. Tüm insanlık O`nu rehber edinsin, önder kılsın, O`na baksın, O`nun yolundan gitsin diye geldi. O`nun gelmesiyle insanlar insan olduğunun farkına vardılar. Biz de bugün O`nun yolundan gidip davasını omuzlayarak insanların doğru yolu bulması için çaba göstermeliyiz. Bugün bu meydan Peygambere bağlılığını gösterdi" dedi.
 
"Resulullah bize iki şey bıraktı"
Programın diğer konuşmacısı olan Tesettüre Çağrı Platformu Başkanı Mehmet Şah Duyu ise, cahiliye dönemindeki müşriklerin beyinlerinde akıllarının olduğunu, ancak kendi elleriyle helvadan yaptıkları putlara taparak, aç kaldıkları vakit yeme çelişkisini hatırlatarak, "Bununla kalmayıp Kabe`ye tavafa gelen insanlara çarpık düşünceleriyle `Elbiseleriniz kirlidir` deyip yeni elbise satmaya kalkıyorlardı. Ama insanlar ellerinde para olmadığı için Kabe`yi çıplak tavaf ediyorlardı. Bir baba öldüğünde ayrı kadından olmayan oğlu, diğer annesini kendi hanımı yapıyordu. Kimse buna müdahale edemiyordu. Kısacası o toplumun yaptıkları çirkeflikleri anlatamıyoruz. Bunun içindir ki, tüm Müslümanlar birlik içinde olup, Resulullah`ın bize miras olarak bıraktığı Kur`an ve Sünnet`e sarılmalıyız" şeklinde konuştu.
 
Etkinlik ilahi sanatçısı Bilal ile Selam-Der ilahi ekibi ve Selam-Der kız ilahi grubunun Peygamber (S.A.V) efendimiz üzerine okuduğu ilahiler ve yapılan duanın ardından son bulurken, dernek tarafından başlatılan salavat ve hatim kampanyasında 2 milyar 552 milyon 172 bin beş yüz salavat,700 yüz bin Kelime-i Tevhid, 4 bin 850 Yasin`i Şerif ve 59 Hatim`i şerif okunduğu açıklandı. (Mehmet Can Yardımcı - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir