• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Batman’da harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Suriyeli aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak sığındıkları Batman’da  Petrol Mahallesinde derme çatma yıkık bir evde yaşayan 12 nüfuslu Leyla Gencu ve ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Yaklaşık 6 yıl önce Batman’a gelen ailenin mağduriyetini İLKHA’ya anlatan 10 çocuk annesi Leyla Gencu, imkânsızlıktan dolayı bu şekilde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Gencu, eşi Ekrem Hüseyin’in 5 yıl önce kanser hastalığına yakalanmasından dolayı çalışamadığını ve bundan dolayı durumlarının daha da kötü olduğunu belirtti.

6 yıl önce Batman’a geldiklerini söyleyen 10 çocuk annesi Leyla Gencu, “Suriye’nin Halep şehrinden ailem ile birlikte 6 yıl önce savaştan kaçarak Batman’a geldik. Batman’a ilk geldiğimizde eşim çalıştığı için bir şekilde geçimimizi yapıyorduk. Burada bir yılımız dolduktan sonra eşim hastalandı. Eşimi doktora götürdüğümüzde bize kanser olduğunu söylediler. Kanser hastalığına yakalandığından beri 5 yıldır çalışamıyor. Geçenlerde doktor eşime ilaç yazdı reçeteyi eczaneye götürdüğümüzde ilaçların 180 bin lira tutuğunu söylediler. Biz bu halimizle bu ilaçları nasıl alacağız.” şeklinde konuştu.

3 tekerlekli bir araba ile naylon poşet toplayarak geçinmeye çalıştıklarını ifade eden anne Gencu, “6 yıldır bu evde oturuyoruz. Ev eski ve yıkılmak üzeredir, kiramız 200 liradır. Evde ne buzdolabı, fırın, çamaşır makinası ne pervanem var. Benim hiçbir beyaz eşyam yok. Biz burada hasta eşim ve 10 çocuğumla çok sıkıntı yaşıyoruz. Evimizde çalışan yok. Ben 3 tekerlekli bir araba ile naylon poşet topluyorum. 7’nci sınıfa giden oğlum okulunu bırakıp bazen benimle gelip bana yardım ediyor. Valilik ile bir dernek bazen bize yardım getiriyorlar Allah onlardan razı olsun, ama bize yetmiyor. 10 çocuğumdan 3 tanesi süt içiyor, 4 tanesi okul okuyor ne yapacağımızı şaşırdık. Çevremizdeki bakkallardan borç alarak idare ediyoruz. Sesimin yetkililere ve hayırseverlere gitmesini istiyorum; çocuklarım için sizden yardım bekliyorum.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir