• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Adıyaman Belediye Başkanı Adıyaman’ın sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına Katılan Kılınç Adıyaman'ı sorunlarını dillendirdi.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda yaptığı konuşmada birçok önemli konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 81 ilden gelen belediye başkanları ve il başkanlarına söz vererek, illerinin sorunlarını hakkında bilgi aldı.

Kılınç, ilin başlıca sorunları arasında gösterilen Koçali Barajının son durumu, tarım arazilerinin sulanması, içme suyu altyapısının güçlendirilmesi ve kuşaklama kanalının hızlandırılması konularını dile getirip, Nemrut Festivali ile Nemrut Yılının ilanı ile ilgili taleplerde bulundu.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantının ardından; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden Kılınç, Adıyaman’daki turizm potansiyelinin canlandırılarak, Adıyaman’ın turizm pastasından hak ettiği payı alması için yatırım taleplerinde bulundu.

Özellikle Nemrut Dağı’nda planlanan restorasyon çalışmaları, Nemrut Festivali, Nemrut Yılı taleplerini dile getiren Adıyaman heyeti, ayrıca Perre Antik Kenti’ndeki kamulaştırma sorununun da bir an önce çözülmesi konusunda Bakan Ersoy’dan destek istedi.

Adıyaman heyetinin taleplerini dinleyen Bakan Ersoy, konuşmaların ardından yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oldukça ciddi bir turizm potansiyeline sahip olan Adıyaman’ın ülke için çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, en kısa zamanda bahsedilen konular hakkında gerekli çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir