• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
HÜDA PAR’dan Mağdur Köylüye Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yağızca Köyü Oğlak Mezrasında kaz çiftliği kuran Vahyettin Abasiyun bölgede yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını belirtti.

“150 Bin TL Zararım Var”
Kendisini ziyaret eden HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş ve parti yetkililerine teşekkür eden Abasiyun, “ köyümüzün yakınlarında elektrik barajı olmasına rağmen sık sık elektrik kesintileri ile mağdur edildim. Özellikle hafta sonları yaşanan uzun süreli kesintiler bizi çok mağdur ediyor. 2 adet kuluçka makinem var. Elektrikler uzun süre olmayınca makinem çalışamıyor. Bundan dolayı 3 binden fazla yumurtam telef oldu. Bu işe girerken elimde avucumda ne varsa satıp bu çiftliğe yatırmıştım. Şuana kadar zararım 150 bin TL civarında.” İfadelerini kullandı.

“Yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini istiyorum”
Mevcut yavrulara da bakmakta zorlandığını belirten Abasiyun, “ Eşten dosttan borç alarak ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum. Mağduriyetim ile ilgili gerekli kurumlarla iletişime geçtim. Gelip rapor tuttular. Bazı kurumlardan ve kurum yetkililerinden yardım sözü almama rağmen hiçbir adım atılmadı. Elektrik dağıtım şirketi ile mahkemelik durumdayız. Mahkemenin uzun süreceğini düşünüyorum. Bundan dolayı mağduriyetim daha da katlanacak. Yetkililerden yardım talep ediyorum. En azından hayvanlarıma bakım için destekte bulunsalar bile ilk etapta yeterli olacak.” Şeklinde konuştu.

“Çiftçilerimizin moralini yüksek tutmalıyız”
Mağdur vatandaşı dinleyen HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, “Devletin destekleri ve öneri ile bu kardeşimiz girişimde bulunarak bir kaz çiftliği kurmuş. Öncelikle kendisini bu konuda takdir ediyorum. Bölge şartlarımız hayvancılığa ve tarıma büyük bir ölçüde elverişli. Devlet kurumlarının çiftçilere verdiği destekleri biliyoruz ama destek her zaman tek başına kalkınmaya yetmeyebilir. Bizler halkımızın kalkınması için gerek sanayi bölgelerinde gerekse kırsalda yapılan girişimleri takip etmeliyiz ve varsa sıkıntıları gidermek için elimizden geleni yapmalıyız. Çiftçilerimizin moralini yüksek tutmalıyız ve arkalarında devletin varlığını onlara hissettirmeliyiz ki onlar da projelerini uygulamak için tereddüde düşmesinler.” İfadelerini kullandı.
“Köylülerimizin sorunlarının çözülmesini rica ediyoruz”
Yapılan barajın öncelikle bölge halkının tasarrufuna sunulması gerektiğini vurgulayan Ağırbaş, “Köylerde farklı projelerin olduğunu görüyoruz. Yatırımcıları köylere davet ediyorsak öncelikle alt yapılarının güçlü olmasını sağlamalıyız. Bu vatandaşımızın sorunlarını gerekli yerlere ilettik. Çözümün en kısa zamanda gelmesini rica ediyoruz. Bu tarz sorunlarda vatandaşlarımızın yanında yer almazsak, sorunlarını çözüme kavuşturmazsak yeni yatırımcı ve girişimcilerin sayısını önemli ölçüde düşürmüş oluruz.” Şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir