• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Salgının beşinci dalgası ile karşı karşıyayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında düzenlenen toplantıda konuştu.

Ruhani, günde 500 bin vatandaşa aşı yapmak üzere hazırlıklı olduklarını açıkladı.

Ülke vatandaşlarının 17 aydır tehlikeli bir virüsle mücadele ettiklerini, yeni yılda da başka ülkelerden gelen daha tehlikeli varyantları ile karşılaştıklarını belirten Ruhani, bu virüslerin en çok ülkenin batısından ve Irak’tan İran’a bulaştığını kaydetti.

Ruhani, Irak’tan bulaşan virüsün İngiliz varyantı ve son günlerde de Doğu sınırlarından giren virüs Hindistan varyantı olduğunu ifade etti.

Virüsün, ülkenin güney ve doğu eyaletlerinden en derin noktalara kadar yayıldığını söyleyen Ruhani, ancak eldeki imkanlar, teçhizat, özel bakımlar ve elde edilen deneyimlerin sayesinde şimdi ilk günlere kıyasla daha iyi koşullarda olduklarını belirtti.

Yapılan aşıların etkisini gösterdiğini söyleyen Ruhani, aşılama işlemi geliştiği takdirde sorunların daha da hafifleyeceğini söyledi.

Ruhani , "Ancak tüm tedbirlere rağmen salgının beşinci dalgası ile karşı karşıyayız. Gerçi bu dalga henüz ülke genelini etkilemiş değil ve önüne geçmek mümkün. Bunun için tüm vatandaşlar birlikte çaba harcamalı." dedi. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir