• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
İstanbul’da sivrisinek kabusu: İBB halkı suçladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-AA

Avcılar’ın Yeşilkent Mahallesi'nde sivrisinekler nedeniyle çevre sakinleri şikayetlerini dile getiriyor. Esnaf ve mahalleli, yetkililerin gerekli önlemleri almasını istiyor.

“ÇOCUKLARIMIZ RAHAT UYUSUN”

Çevre sakinlerinden Duygu İnak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, akşam üzeri olduğunda evin camlarını açamadıklarını söyledi. İnak, bu canlıların normal sivrisinek gibi olmadığını anlatarak, "Isırdığı zaman çocukların vücudu kabarıyor, kanıyor. Şikayetçiyiz. Buranın temizlenmesini istiyoruz. Çocuklarımız rahat uyusun." dedi.

İBB FATURAYI HALKA KESTİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise çocuklarda ciddi yaralara neden olan sivrisinek sorununa ilişkin bilgilendirme mesajı gönderdi. Mesajda sorunun halktan kaynaklandığı iddia edildi. İBB’nin sivrisinek sorunu için faturayı İstanbullulara kesmesi tepkilere neden oldu. İBB’nin gönderdiği mesajda, "Değerli İstanbullular, belediyemiz, göl, dere gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Bidon, havuzlar ve saksı altlığı gibi su birikebilen alanlar sivrisinekler için iyi bir üreme kaynağıdır. Bir bardak suda çevreyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep birlikte mücadele edelim" denildi. Öte yandan vatandaşlar ilaçlamanın yetersiz olduğundan dert yandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir