• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
Aşılar mıknatıs etkisi mi yapıyor? Uzman isim cevapladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Aşılama çalışmalarıyla birlikte Türkiye’de kullanılan aşılarla ilgili pek çok iddia ortaya atıldı. Bunlardan biri de ‘aşılar mıknatıs etkisi yapıyor’ iddiası oldu. İddialara ilişkin bir araştırma yaptığı kaydeden Yüksek Teknoloji Uzmanı Tuncay Uludağ, sosyal medya hesabından konuya ilişkin önemli detaylar paylaştı.

“DENEYLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Twitter hesabından araştırma sonuçlarını paylaşan Uludağ, ''Bir süre ara vermek zorunda kaldığım yazılara kaldığım yerden devam ediyorum. Yazamadığım süre içinde birçok kişi özellikle aşı yapılan kola mıknatıs yapışması hakkında birçok soru sormuş, Sinovac ve BionTech üzerinde çeşitli araştırma ve deneylerimiz devam ediyor. Araştırmalar tam bitince, sonuçları yazacağım.” dedi.

“KOLUNA MIKNATIS YAPIŞAN BİRKAÇ KİŞİ İLE GÖRÜŞTÜM”

Araştırmaya ilişkin bili veren Uludağ, “Mıknatıs konusuna gelince ise iki aşı üzerinde yaptığım testlerde hiçbir mıknatıs etkisi yok. İnternet üzerinde yapılan testlerin ise hepsi yalan ve komik. Koluna mıknatıs yapışan kişiler var. Fakat koluna mıknatıs yapışan birkaç kişi ile görüştüm, aşı olmadan önce bu testi yapmamışlar, fakat birçoğu yıllar önce domuz ya da grip aşısı gibi farklı aşılar olmuş. Yıllar önce yapılmış farklı bir aşı kol üzerinde zamanla metal birikmesi sağlamış olabilir. Net bir kanıt yok.'' şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir