• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Gürün Gökpınar Gölü’nde dip temizliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gün ışığını en derin noktasına kadar yansıtan, berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle “doğal akvaryum” olarak da adlandırılan Gökpınar Gölü’nde Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) dalgıçları, doğanın ve hayvanların korunması için çalışma başlattı.

Sivas Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen Gürün Gökpınar Gölü su altı temizliği çalışmaları 2 gün sürdü. Önemli bitki ve doğa alanı olan Gökpınar’ın, 1475 rakımda ve 10 metre derinlikteki sularına dalış yapan ekipler, yaklaşık 20 yıldır düzenli olarak temizledikleri gölde ve çevresinde zararlı olabilecek atıkları ve yosunları bertaraf etti.

Ülkede dalış sporunun en rahat öğrenileceği yerlerden biri olan ve her mevsim 11 derecelik su sıcaklığı ile göze çarpan göldeki temizliğe AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci'nin koordinesinde AFAD İl Müdürlüğünden 5, Sivas Sualtı ve Su Üstü Arama Kurtarma (AKEM) ekibinden 4 dalgıç katıldı. 

"Hassas korunacak alan" olarak tescil edilen Gürün Gökpınar Gölü’nde bir süre önce de Sivas Valiliği himayelerinde bölgenin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla mevcut doğal dokunun korunarak, yeşil alanların artırılması amacıyla çalışma yapılmıştı.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir