• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı Çalıştayı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin ulaşım ve lojistik vizyonu, Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı Çalıştayı'nda konuşuluyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlediği program sonunda, Türkiye’nin küresel lojistik süper güç olması yolunda tüm kurum ve kuruluşların yararlanacağı bir rehber oluşturulması amaçlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalıştayın hemen ardından 10-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan “Ortak Akıl Konferansı Vizyon Oturumu”na katılacak.

Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan habere göre Bakan Karaismailoğlu, 10 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00’da gerçekleştirilecek olan “Vizyon Oturumu”nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın altyapı yatırımları ve çalışmaları hakkında sunum yapacak, Bakanlığın Ulaştırma ve Haberleşme vizyonunu anlatacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 8-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, sektör paydaşları ile Bakanlık uzmanlarını bir araya getiren programın ‘Ulaşım ve Lojistik Ana Plan Çalıştayı’ ile başladığı bildirildi.

İlk gün ulusal Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı için esas alınacak vizyon, amaçlar, hedefler ve stratejileri ele alındı.

Dün başlayan ve Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda, yatırım ve hizmetlerinde ‘dünyayı Türkiye’ye bağlamayı’ ilke edinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, ‘bütünsel kalkınma’ ana hedefine uygun olarak lojistik, mobilite ve dijitalleşme alanlarında vizyon, hedef ve stratejilerin değerlendirildiği ifade edildi.

‘Ulaştırma ve Lojistik Arka Plan Çalıştayı’nın ilk gününde Ulusal Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı için esas alınacak Vizyon, Amaçlar, Hedefler ve Stratejilerin ele alındığı dile getirilirken, çalıştayın açılış oturumda, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya, Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Yunus Emre Ayözen, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun konuşmalar gerçekleştirdiği kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakanlık için olduğu kadar diğer kurum ve kuruluşlar için de önemli bir rehber doküman olacak, “Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı”nın hazırlanması amacıyla düzenlenen çalışmada ana hedeflerin şöyle belirlendiği ifade edildi:

“Ulaştırma ve Lojistik Talep Tahmin Modeli’nin güncellenmesi; planlama, izleme ve değerlendirme süreçlerinde hızlı ve ekonomik analizler yapabilmek için Ulusal Ulaşım Veri Tabanı altyapısının oluşturulması ve ulaştırma sistemin lojistik alanıyla bütünleşik işleyişinin 2023, 2029, 2035 ve 2053 hedefleri ekseninde analiz edilmesi. Çalıştayda; ulusal, bölgesel ve kent ölçekli sosyo-ekonomik beklentiler de dikkate alınarak mevcut durumun değerlendirilmesi ile hedef yıllara uygun politika, tedbir ve altyapı proje önerilerinin kapsamlı eylem programlarına dönüştürülmesi de planlanıyor.”

Açıklamada, Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nın çıktılarının, yük, insan ve veri ulaştırmada değişen ihtiyaçlara cevap vermenin ötesinde, Türkiye’nin küresel lojistik süper güç olma yolunda da bir rehberlik yapmasının da amaçlandığının altı çizildi.

Çalıştayın hemen ardından ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı Ortak Akıl Konferansı'nın gerçekleştirileceği açıklandı. 10-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklanan Ortak Akıl Konferası'nın ilk gününde Ulaştırma ve Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme ilişkisi kapsamında, Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme ile ilgili Dünyada ve Türkiye’deki Değişimler ve Trendlerin ele alınacağı ifade edildi.

Bakan Karaismailoğlu konferansın birinci gününde saat 13.00’da gerçekleştirilecek olan “Vizyon Oturumu”nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın altyapı yatırımları ve çalışmaları hakkında sunum yapacak ve Bakanlığın Ulaştırma ve Haberleşme vizyonunu anlatacak.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir