• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Kudüs gündemimizden düşmemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte, Türkiye genelinde farklı illerde vatandaşların ilgisine sunulan ve içerisinde Mescid-i Aksa maketini taşıyan minia Kudüs tırını gezerek vakıf yetkililerinden bilgi aldı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için organize edilen program kapsamında dün Batman’a gelen ve Atatürk Parkı’nda halkın ziyaretine açılan minia Kudüs tırını ziyaret eden Şahin, Kudüs ile ilgili yapılan bütün programların HÜDA PAR için çok önemli olduğunu belirtti.

Kudüs ruhunu ve direnişini halkın içinde canlı tutmak için bütür programların çok faydalı olduğunu ifade eden Şahin, minia Kudüs maketini gezerken çok duygulandıklarını söyledi. 

 

“Kudüs davası bizim için bir inanç davasıdır”

Her iki vakıf yetkililerine bu güzel ve anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şahin, “Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfının il il dolaştırdıkları minia Kudüs maketini iki gündür Batman’ımızda ağırlıyoruz. Her iki vakıf yetkililerine de bu güzel anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. HÜDA PAR olarak Kudüs için ufak büyük nasıl bir program, etkinlik olursa olsun bizim için anlamı büyüktür. Çünkü Kudüs davası bizim için bir inanç meselesidir. Bize göre kesinlikle Kudüs’ün unutturulmaması ve gündemden düşürülmemesi lazım.” dedi.

“Kudüs özgür oluncaya kadar her zaman gündemde tutulmalı”

Şahin, “Sürekli farklı program ve etkinliklerle Kudüs, İslam ümmetinin gündemine ve en önemli meselleri arasında yer edinmesi gerekir ki Müslümanlar sahiplensin. Zira siyonist terör şebekesi gün be gün Kudüs’ü yıkma ile ilgili projelerini sürdürmektedir. Şayet İslam ümmeti Kudüs’ü sahiplenmez ise ileride Allah muhafaza Kudüs yerle bir edilebilir. Şu anda yanında bulunduğumuz minia Kudüs maketi olsa bile bize Kudüs’ü hatırlatıp gündemde tutuğu için Müslümanlar olarak sahiplenmemiz gerekmektedir.” diye konuştu.

“Kudüs bizim için büyük bir öneme haiz”

Kudüs özgür oluncaya kadar mücadelenin ve bu gibi programların devam etmesi gerektiğini belirten Şahin, “Bu gördüğümüz minia Kudüs maketini Filistinli gençler kendi imkân ve çabalarıyla yapmışlar. Önemi nedeniyle İslam beldelerinde şehir şehir dolaştırılıyor. Buradaki ziyaretimizde gerçekten manevi bir atmosfer içine girdik. Çünkü Kudüs bizim için büyük bir öneme haiz.  Peygamberimiz Kudüs’te 124 bin peygamberin önünde namaz kılmış ve ümmetin ilk kıblesidir. Kudüs özgürlüğüne kavuşturuluncaya kadar Müslümanların Kudüs ile ilgili program ve mücadelelerinin devam etmesi lazım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir