• DOLAR 32.593
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2423.236
  • ...
Ankaralılardan yapılan zamlara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İşçilerin, asgari ücretle çalışanların ve emeklilerin zamlar karşısında çaresiz kaldığını dile getiren halk, son olarak elektrik, doğalgaz ve LPG fiyatlarına art arda zam yapılmasına tepki gösterdi.

Zamlar, artan işsizlik ve hayat pahalılığı ile mücadele eden halkın kara kara düşünmesine neden oluyor. Halk, yapılan zamlara bir anlam veremediklerini, yapılan zamların ise büyük bir zulüm olduğunu söylüyor.

Zamlara tepki gösteren Ekonomist ve Hukukçu Şükrü Yalnız, “Bizim durumumuz üçüncü dünya ülkeleri dedikleri Afrika’dan bile daha kötü ama insanlar bunun farkında değiller. Bizim ülkemizde iş tencereye dayanmadan maalesef insanlar uyanmıyorlar. Şimdi gelinen nokta iş tencereye dayandı. Şu anda tencereye dayandı. Bu düzen değişmelidir. Bu düzen değişmediği müddetçe ne tencere kaynayacaktır ne çiftçi ne de işçi hakkını alacaktır. Bu düzen değişmelidir.” dedi.

 

“Artık değerlendirecek bir şeyimiz kalmadı sıfırın altına indik”

Artık söylenecek sözün kalmadığını söyleyen Taylan Pirim, “Artık değerlendirecek bir şeyimiz kalmadı sıfırın altına indik. Çok kötü bir durumdayız. Hele hele emekliler son zamlardan sonra durumları daha da kötü oldu. Aslında söylenecek çok şey var ama seçimleri bekliyoruz. Seçimlerde de her şeyi biz söyleyeceğiz. O zamana kadar bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan zamların yıllardır var olan şeyler olduğunu belirten Ata Özdemir, 23 yaşında olduğunu ve bu yaşta işe atılması gerektiğini ancak hiçbir şey yapamadığını söyledi.   

 

“Elektrik ve doğalgaz zamlarını bu kadar abartmamak gerekiyor”

Hükümetin zamlar ile birlikte yardımlarda yaptığını belirten vatandaşlardan Uğur Yaman, “Elektrik, doğalgaz zamları yapıldı ama birde ülkenin genel durumuna bakalım. Ekonomik olarak her ne kadar sıkıntıda olsak bile devletimizin bizlere yardımları var. Yardımlar her geçen gün artıyor ve artmaya devam ediyor. Anne babamıza yapılan emekli maaş zamları ve ikramiyeleri de unutmamak gerekir. Kira yardımları. Büyükşehirlerde yapılan yardımlar. Tamam elektrik ve doğalgaza zam yapıldı ama bir de yapılan genel yardımları düşünün. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Recep Tayip Erdoğan her konuda her şekilde bizlere yardım ediyor. Hiçbir vatandaşı yarı yolda bırakmıyor. Gerek hastanelerde ve gerek yapılan hizmetlerde her türlü her şekilde yardımlar yapılıyor. Elektrik ve doğalgaz zamlarını bu kadar abartmamak gerekiyor.” (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir