• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
Siirt’te aşı bilgilendirme çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında başlatılan aşı bilgilendirme süreci, Siirt il Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan takvime uygun olarak, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, köylerde, işyerlerinde ve vatandaşların evlerinde sürdürülüyor.

Bugün de Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bilgilendirme çalışmalarına katılan Siirt il Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Başhekim Selahattin Vural, Tıp Fakültesi Dekanı Vefik Arıca, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı. Aşı konusunda halk bilinçlendirildi.

Siirt’in aşılama noktasında çok gerilerde kaldığını ifade eden Siirt il Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, çalışmalar hakkında şu bilgilendirmede bulundu:

"Aşı noktasında il olarak sonuncuyuz ama son bir haftadır atağa geçtik"

Bugün aşılama kampanyası çalışmalarımızı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıyoruz. Hastane, günde yaklaşık 4-5 bin hasta kabul etmektedir. Hastalarımıza aşı ile ilgili doğru bir bilgilendirme yapıldığında tereddütleri ortadan kalkıp aşı oluyorlar. Eğitim seviyesi arttıkça insanlarımıza daha sağlıklı bir bilgi verebilme imkânına sahip oluyoruz.  Bundan sonra her gün hastanemizde halkımızı bilgilendirme faaliyetlerine devam edeceğiz. Hocalarımız bilgilerini konuşturarak halkımızın endişelerini ortadan kaldırıyorlar. Aşı noktasında il olarak sonuncuyuz ama son bir haftadır atağa geçtik. Halkımızın da katkıları ile aşılamada istediğimiz oranlara ulaşacağız.”

 

Normalleşmeyle birlikte Siirt halkının maske noktasında bir rehavete kapıldığını ve tedbirleri de elden bıraktığına dikkat çeken Başhekim Selahattin Vural da şunları söyledi:

"Hastanemiz salgın noktasında bütün tedbirleri almış her şey kontrol altındadır. Yeterli yatağımız yerli hazırlıklarımız olmakla birlikte yoğun bakım sayımızı arttırdık ama biz halkımızın buraya hasta olarak gelmesini istemiyoruz. Son zamanlarda ilimizde vakalar artmaya başladı, en son çıkan varyant olabilir düşüncesiyle test kitlerimizi getirdik. Bu hızlı bulaşın ve vaka artışının sebebi de Delta varyantı olduğu tespitini de yaptık. Bu virüs çok daha hızlı bulaşan bir varyant, bu konuda halkımızdan maske takma konusunda hassas olmalarını istiyorum.”

Sağlık bakanlığının açıklamalarına göre Siirt dâhil 30 ilde Covid-19’un Delta varyantının 239 kişide tespit edildiğini ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Vefik Arıca, 3 ayrı ilde de Delta Pulus varyantının tespit edildiğini kaydetti.

"Aşı ile ilgili bilimsel verileri anlattığımızda tereddüt ortadan kalkıyor"

Bu salgından kurtulmanın tek çözümünün aşılama olduğuna dikkat çeken Arıca, “2 doz aşılama yaptığımız zaman bu salgından kurtulacağız. Şu ana kadar halkın yüzde 60’a yakınının aşılandığı bilgisi gibi çok ciddi bir oran var. Bugün hastanede yaptığımız aşı bilgilendirme çalışmasında halkın kafasındaki tereddüdün birkaç sorudan oluştuğunu görüyoruz. Bilimsel verileri anlattığımda o tereddüt ortadan kalkıyor.  Aşı olmadığınızda eğer obez, kalp rahatsızlığınız var ve yaşınız da ileride ise büyük bir ihtimal ile hastaneye geleceksiniz ama siz aşı olmuş ve aşıdan 15 gün geçmişse yüzde 85 hastane yerine evde geçireceksiniz. Yüzde 90 yoğun bakıma yatmayacak, yüzde 86 oranında Covid-19’dan ölüm engellemiş olacak.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir