• DOLAR 32.568
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2429.41
  • ...
Esnaf kiralama sistemine evet diyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Özel Halk Otobüsü esnafı, sorunlarına çözüm üretmek için toplantı düzenledi. Toplantıya bağımsız çalışan esnaf ile Belsan A.Ş`de çalışan esnaflar katıldı. Halk otobüsü esnafı, havuz sistemi iddiasından vazgeçerek çözüm hususunda radikal bir adım atarak belediyenin kiralama sisteminin kabulüne karar verdi.


Esnaf kiralama sisteminde kiralarda tatmin edici iyileştirme, hatların mülkiyet haklarının korunması için meclis kararı ve kira sözleşmesinde iki tarafı da koruyacak düzenlemelerin yapılması durumunda bağımsız çalışan 110 halk otobüs esnafının da urfakart sistemine katılabileceği konusunda görüş birliğine varıldı. Esnaf herhangi bir anlaşma durumunda bu anlaşmanın 265 halk otobüs esnafı içinde geçerli olacak şekilde tek bir anlaşma yapılmasını istiyor.


Şanlıurfa belediyesi urfakart sistemindeki otobüs eksikliğini gerekçe göstererek meclisin bu ayki oturumunda 50 otobüs alımı için yetki istiyor. Esnafın çözüm hususundaki bu kararı ile birlikte urfakart sistemine girecek 110 otobüsle bu alıma da gerek kalmayacaktır.


Özel Halk Otobüsleri esnafı adına açıklama yapan kooperatifler, Şanlıurfa \"Belediyesinin almak istediği 50 otobüsün yaklaşık maliyeti 20 milyon TL`dir. Biz bir çözüm önerisinde bulunarak toplu bir şekilde belediyenin kiralama sistemine dâhil olarak hem hattı boşta olan 40 otobüs he de sistem dışındaki 110 otobüsle birlikte toplamda 150 otobüsle urfakart sistemine dâhil etmek istiyoruz\" dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir