• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman’da Minia Kudüs tırına halktan yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde farklı illerde halkın ilgisine sunulacak Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile hazırlanan Mescid-i Aksa maketi halktan yoğun ilgi görüyor.

 

Sabah saatlerinde Batman’a gelen Minia Kudüs tırı, 2 gün boyunca sabah 10.00 ila akşam 22.00 arasında Atatürk Parkı’nda halkın ziyaretine açık olacak.

Mesid-i Aksan’ın minyatürünü görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten vatandaşlardan Veysi Kurşun, "Burada Kudüs’ü, ilk kıblemizin minyatürünü görmek beni çok duygulandırdı. Peygamberimize, Kâbe’ye dönmesi emredilmeden önce ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya doğru namaz kılınıyordu.  Kudüs şu an işgal altında. İnşallah en kısa zamanda da kurtulur. Allah Kudüs’ü canlı bir şekilde görmeyi de bize nasip etsin." duasında bulundu.

"Bize bu imkânı sağlayanlardan Allah razı olsun"

Kudüs'ün sevgisini her zaman kalplerinde taşıdıklarını dile getiren Yakup ışık, "Kudüs’ün maketini bize getirmişler. Gelip gördük. Gerçekten çok duygulandık. Bize bu imkânı sağlayanlardan Allah razı olsun. Kudüs’ü maket şeklinde görmekte beni çok mutlu etti. Kudüs her zaman kalbimizdedir. Kudüs’e elimizden gelen bütün desteği vermemiz gerekiyor." dedi.

Minia Kudüs maketine bakarken çok duygulandığını belirten Muhammed Nurullah Sönmezışık ise "Öncellikle bize bu imkânı sağlayan Yetimler Vakfından Allah razı olsun. Rabbim bize bir an önce Kudüs’e gitmeyi de nasip etsin. İçerde çok duyulandım. O kutsal topraklara kurban olurum. Bide canlı görsek daha çok duygulanacağız." diye konuştu.

"Bu gibi imkanlar her zaman her yerde olması gerekir"

Herkesin mutlaka Minia Kudüs tırını görmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Alkışlar ise şunları söyledi:

Minia Kudüs tırının içini dolaşırken çok duygulandık. Herkesin buraya gelip görmesini tavsiye ediyorum. Allah Filistin halkını muvaffak etsin. Onları o zalim siyonistlerin elinden kurtarsın inşallah. Çok duygulandık. Bu gibi imkanlar her zaman her yerde olması gerekiyor.

Mete Mete adlı vatandaş ise "Bize Kudüs’ü bu şekilde gösteren ve imkân verenlerden Allah razı olsun. İçeri baktığımızda maneviyatımız arttı, duygularımız kabardı. Kendimizi Kudüs’te hissettik. Çok güzeldi. Allah Filistin’e yardım etsin." diye duygularını paylaştı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir