• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunma sanayisi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü FASBAT Tesisleri'nde düzenlenen, "A400M FASBAT Uçak Bakım Hangarının Açılışı, Retrofiti Yapılan İlk A400M Uçağının Teslimi ve Stratejik İş Birliği Anlaşmaları Sertifika Töreni"ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Türkiye havacılık tarihinde kritik bir projeyi daha hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Erdoğan, FASBAT Uçak Bakım Tesisleri'nin millete ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Erdoğan, "FASBAT ile Airbus arasında imzalanan sözleşme ile A400M uçağının yenileme işlemlerinin 2'nci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde yapılması sayesinde, yılda 125 milyon liranın ülkemizde kalması sağlanmıştır." ifadesini kulandı.

"Ülkemizi savunma sanayiinde dışa bağımlılıktan tamamen kurtarıncaya kadar bu yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Çünkü biz geçmişte silah, mühimmat ve askeri teçhizat bakımından dışa bağımlılığın bedelini çok ağır ödemiş bir ülkeyiz. Kıbrıs Barış Harekatı sebebiyle maruz kaldığımız ambargoları, keyfilikleri, baskıları hatta tehditleri asla unutmadık, unutmayacağız. Kıbrıs Türkü'ne sahip çıktığımız için 3 yıl boyunca bırakın parasını peşin ödediğimiz uçakların verilmesini, bakım ve onarımları için gönderdiğimiz uçaklar dahi bize teslim edilmedi. Hatta bu uçaklar için Türkiye, bizzat müttefikleri tarafından hangarda saklama ücreti ödemek mecburiyetinde bırakıldı." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir