• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Başbakan: Onaylamadığınız Hiçbir Adımı Atmayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin, ``Gönlünüz rahat olsun. Sizin onaylamadığınız hiçbir adımı atmayız ve attırmayız. Sizin mührünüzü basmadığınız sürecin içinde bulunmayız`` dedi.

MAVİ MARMARA VE İSRAİL ÖZRÜ

İsrail`in, Gazze`ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği saldırı sonrasında Türkiye`nin susmasının beklendiğini, ancak Türkiye`nin kararlılıkla ve taviz vermeden hakkını aradığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

``Nihayetinde haklılığımız teslim edilmiştir. Kararlılığımız neticesinde, taleplerimiz yerine getirilmiştir. Özür, tazminat ve Filistin`e ambargonun kaldırılması. Türkiye, eski Türkiye olmadığını, haksızlık karşısında susacak, boyun eğecek, geri adım atacak bir ülke olmadığını bir kez daha göstermiştir."

Başbakan Erdoğan, 10 yıl boyunca milleti değil, tökezlemelerini bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattıklarını ifade ederek, dünya ticareti azalırken Türkiye`nin kredi notunun yükseltildiğine söyledi.

10 yıl boyunca hangi meseleye el attılarsa engeller, bariyerler ve tehditlerle karşılaştıklarını dile getiren Erdoğan, "Terör, bir yandan can alırken bir yandan ocaklara ateş düşürürken, diğer yandan milleti korkutmanın, ürkütmenin, tehdit etmenin, bu yolla milleti dizayn etmenin aracı oldu" dedi.

"HİÇ KİMSEYİ KIRMADAN.."

Başbakan Erdoğan, iktidar olarak, omuzlarında milletin emanetini, ülkenin mesuliyetini taşıdıklarını vurgulayarak, ``Sırtımızda yumurta küfesiyle, dikenlerin, hatta ateşin üzerinde yürüyoruz. Tek bir yanlış hareketin, küçük bir hatanın, bir yalpalamanın taşıdığımız yüke, emanete, sorumluluğa hasar vereceğinin bilinciyle ilerliyoruz. Hiç kimseyi kırmadan, hiç kimseyi incitmeden, kimseyi tedirgin etmeden mutlu sona, sevindirici sonuca ulaşmaya çalışıyoruz`` diye konuştu.

"NE PAZARLIK NE TAVİZ"

Bir tarafı tamir ederken, başka bir tarafın bozulmaması için aşırı hassasiyet sergilediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu süreçte, sizi korkutmak, sizi tedirgin etmek, sizi maniple etmek için uydurulan iddialara, ithamlara, iftiralara asla inanmayın. Siyasi hırsla, rant hırsıyla, aklı yedeğe almış bir gözü dönmüşlükle, tarihe, ecdada, şehitlerimize sırtını dönmüş bir şaşkınlıkla, kan tutkusu içine girmiş, izanını yitirmişlerin öfke nöbetlerine aldanmayın. 10 yıldır ülkeyi büyüten, milleti yücelten bu iktidarın, milli çıkarlarımız dışında, meşruiyet zemininin haricinde, kardeşlik hukukunun uzağında bir adım atmayacağına yürekten inanmanızı istiyorum. Ne pazarlık, ne taviz, ne de geri atma bizim anlayışımızda kendisine yer bulamaz. Dışarda nasıl haklı olduğumuz konuda dimdik durduysak, içerde de diz çökmeyiz, boyun eğmeyiz, milletin hissiyatını rencide edecek hareketlere taviz vermeyiz. Dik dururuz ama dikleşmeyiz.``

"VİCDANINIZ RAHAT OLSUN"

Başbakan Erdoğan, yaşanan süreçte milletin rahat olmasını isteyerek, ``Gönlünüz rahat olsun, vicdanınız rahat olsun. Sizin istemediğiniz, sizin onaylamadığınız hiçbir adımı biz atmayız ve attırmayız. Sizin mührünüzü basmadığınız hiçbir sürecin içinde bulunmayız. Sizi de, aziz şehitlerimizi de incitecek yollara asla tevessül etmeyiz`` değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir