• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Muhammedi Sevdaya Katılmayan Kalmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu Üyesi Köy-Der tarafından Diyarbakır Merkeze bağlı Pirinçlik köyünde düzenlenen kutlu doğum etkinliğine köy halkının yanı sıra çevre ilçe köylerden de yoğun katılım oldu. Programa konuşmacı olarak İsmail Çevik ve Muzaffer Karavil Hoca katıldı.
 
Kutlu Doğum etkinliği saat 13.00`da okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde okunan Kürtçe mevlitte katılımcıların duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.
 
Mevlit`ten sonra sahne alan Küçük kızların okuduğu birbirinden güzel ilahilerle Peygamber Sevdalısı katılımcılar, köy meydanını salâvat ve tekbirlerle inletti.
 
Hz. Muhammed (sav) sözcüklerle ifade edilemez
Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan İsmail Çevik, "Biz resulü anlatarak bitiremeyiz. 124 bin peygamber Hz. Muhammed (sav)`in ümmeti olmak istemiştir. Biz resulün ümmeti olduğumuz için Allaha ne kadar da şükretsek de azdır. İnsanlığa gönderilen en büyük Rahmet Hz. Muhammed (sav)`dir" dedi.
 
`Hz. Muhammed (sav)`i seven onun izinden gitmelidir`
Meleklerin Hz. Muhammed (sav)`e getirilen salâvatların hayrını yazamadıklarını vurgulayan Çevik, "Allah`ın rızasını kazanmak isteyenler Hz. Muhammed (sav)`i sevmeli ve onun izinden gitmelidir. Allah resulünün izinden gidenlere Allah cenneti verecektir" ifadelerini kullandı.
 
Hz. Muhammed (sav) bir rehberdir
Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Muzaffer Karavil Hoca ise, `` Hz. Muhammed (sav) geldiği toplumu güzel ahlakıyla değiştirmiş ve toplumun gelişip düzelmesi için yol gösterici olmuştur. 21. Yüzyılın sıkıntılarının giderilmesinin koşulu ise Hz. Muhammed (sav)`in gösterdiği şekilde, İslami yaşayarak giderileceğini" vurguladı.
 
Hz. Muhammed (sav)ümmeti için çok cefa çekmiştir
Karavil son olarak, " Hz. Muhammed (sav) ve sahabeleri, İslami anlatmak ve toplumu düzeltmek için birçok sıkıntıyla karşı karşıya bırakılmıştır. Bize düşen görev ise onların bunca sıkıntılara katlanarak getirdikleri İslam dinine sahip çıkmak ve bunu kendimize bir miras olarak kabul etmektir" dedi.
 
Etkinlik, Ergani Mizgin ilahi grubu tarafından peygamber efendimize ithaf edilen ezgi ve ilahilerin ardından, yapılan duayla son buldu.
(M.Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 

 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir