• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Sivas`ta lösemi hastası çocukların çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Lösemili Çocuklar ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Mehmet Öztürk, Sivas`taki lösemili çocukların sorunlarını dile getirdi. Dernek binasında açıklamalarda bulunan Öztürk, doktor sıkıntısı yaşadıklarını ifade ederek, \"Şu anda Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan Çocuk Hematoloji doktorumuz iki hafta önce görevini bıraktı. Biz şimdi ilimizde doktor bulunmadığı için çocuklarımızı Kayseri Erciyes Üniversitesine götürüyoruz. Bu da yol maliyetini göz önünde bulundurursak aileleri çok zor durumda bırakıyor. Otobüs maliyetlerini karşılayamıyoruz. Şu anda rutin acil durumda olan 12 çocuğumuz her hafta Kayseri Erciyes Üniversitesi`ne giderek muayene olmak zorunda \" ifadelerini kullandı.

 

Lösemili çocukların sorunlarını dile getirmek amacıyla Rektör Faruk Kocacık`ı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter`i ziyaret ettiklerini ifade eden Öztürk, \"Yetkili kurumları ziyaret ederek Çocuk Hematoloji doktoru olmadığı için sorunlar yaşadığımızı dile getirdik. Ancak üç aydan önce doktor gelmeyeceğini belirttiler. Üç ay süre bizim çocuklarımız ne yapacak. Biz üç ay boyunca Kayseri`ye nasıl gideriz\" dedi.

 

Sivas Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü`nün lösemi hastası çocukları Numune Hastanesinde görev yapan Kemik İliği Nakil doktoruna yönlendirdiğini kaydeden Öztürk, \"Biz Kemik İliği Nakil doktoruna gittiğimiz zaman doktor bize `Biz sizin çocuklarınıza bakamayız? Biz sizin çocuklarınızın mesuliyetini alamayız. Ben kemoterapi ilaç doktoru değil nakil doktoruyum` diyerek Kayseri Erciyes Üniversitesi`ne sevk ediyor. Doktor çocuklarımızın hastalanması durumunda bakamayacağını söylüyor. Bu durumda biz ne yapabiliriz. Çocuklar her hafta ilaç almak zorunda\" sözleriyle yetkililerden destek istedi.

 

Siyasi partileri de ziyaret ederek destek istediklerini dile getiren Öztürk, \"AK Parti İl Başkanlığı bize destek vermek yerine iş adamlarını ziyaret etmemizi önerdi\" ifadelerini kullandı.

 

Lösemi Hastası çocukların kullandığı İlaçların karaborsaya düştüğünü de dile getiren Öztürk, \"Şu anda kemoterapi ilaçları piyasada bulunmuyor. 8 liralık ilacı İstanbul`dan 500 liraya kadar getirtebiliyoruz. Artık karaborsada da ilaç kalmadı. Bu günlerde pek satılmıyor. Ama ilaç bulamadığımız için 8 liralık ilacı karaborsacılardan 500 lira alıyoruz. Purinethol isimli ilacı çocuklarımızın günlük olarak kullanması gereken bir ilaç. Ama eczanelerde bulamıyoruz. Eczanelerde olmadığı için de Türk Eczacılar Birliği vasıtasıyla getirtiyoruz. Ancak bu da prosedür gereği çok sıkıntılı bir aşamadan geçiyor. Aynı zamanda metotreksat isimli ilaç da eczanelerden kaldırıldı. Çok zor durumdayız. Sivas`ta İlaç desek ilaç yok. Doktor desek Kayseri`ye yönlendiriyor. Zaten asgari ücretle geçinen aileler. Gönderecek imkânları yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz artık. Bir servis 450 liraya Kayseri ye götürüyor.\"

 

Genel Sekreter Mehmet Öztürk, Sivas`ta toplam 50 lösemi hastası bulunduğunu sözlerine ekledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir