• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Sadr: Ölürsem Irak-israil ilişkileri normalleşir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yaptığı açıklamada,  ölmesi halinde yaşanabilecekler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sadr, “Öldürülür veya şehit edilirsem dediğimde oyun oynamıyorum ya da seçim propagandası yapmıyorum. Ölmem halinde tehlikelerin gün geçtikçe artması gibi bir gerçek var. Ayrıca Irak-İsrail ilişkilerinin normalleşme süreci de kolaylaşır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan Sadr, “Sizinle oyun oynadığımı ya da sizi kandırdığımı düşünmeyin. Biz yolsuzluğa ve normalleşmeye karşıyız. Çünkü o zaman üzerimde tehlike oluşur. Olur da normalleşme yaşanırsa, o zaman ben komutan değilim, askerimdir. Her geçen gün tehditler artacaktır” ifadelerini kullandı.

Sadr sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mukteda’nızı kaybederseniz normalleşme kolay olur. Bu sözlerim kendimi büyük görmem şeklinde algılanabilir ancak şu bir gerçektir ki Mukteda olmazsa normalleşme süreci kolay başlar. Birçok kişi yolsuzluk yapıyor ama biz onlardan değiliz. Dünya malını istemiyoruz sadece ahireti istiyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir