• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
Cizre`de Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Cizre`de düzenlenen Kutlu Doğum programı, Kırmızı Medresenin (Medrasa Sor) yanı başındaki meydanda yapıldı. Her yıl artan bir katılımla gerçekleşen Kutlu doğum etkinliğine bu sene de Cizre halkı ve çevre köyler yoğun katılım gösterdi.
 
Günler öncesinden hazırlıkları yapılan program saat 13.30 `da, Kur`an-ı Kerim`i güzel okumada Türkiye 3`üncüsü olan Molla Orhan Kalkan`ın Kur`an tilavetiyle başladı. Ardından Botan İlahi Grubundan Derviş Madsor sahneye çıkarak, Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.
Botan İlahi Grubundan Salih Gül, Ahmet Tonçer ve Veysi Bilik`in okuduğu mevlit ise, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılıç, Hz.Nuh`tan örnekler verdiği konuşmasında, şuan yaşayan tüm milletlerin kurtuluş reçetesi olarak Tevhid bayrağına vurgu yaptı ve tevhid bayrağına ne denli ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
 
Mahmut Kılıç Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında İslam kardeşliğinden bahsederek, Hz. Muhammed (SAV)`in yaşantısını anlattı. Peygamber sevdasının pahalı ve değerli bir şey olduğunu ifade eden Kılıç, Hz. Peygamberin `Kişi sevdiği ile beraberdir` sözünü hatırlatarak, "Bir insan yarın Allah`ın huzuruna çıktığında `Ey kulum bana ne getirdin` dediğinde `Ya Rabbi ben senin huzuruna Resulü`nün sevdasını getirdim` diyebiliyorsanız bu sizi kurtaracaktır." diye konuştu.
 
Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan, Botan Çocuk Erkek İlahi Grubu, seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle binleri coşturdu.
 
Botan Erkek Çocuk İlahi Grubunun ardından, Botan Kız Çocuk İlahi Grubu sahne aldı. Küçük kız çocukların seslendirdiği ve Peygamberimiz üzerine bestelenen İlahiler, programa katılanlara duygulu anlar yaşattı.
 
Program, Molla Cevher Arasan`ın okuduğu duanın ardından huzurlu bir şekilde sona erdi. (Kerem Deger - İLKHA)
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir