• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Evlenecek Gençlere ve Ailelerine ‘Kolaylaştırın’ Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ 

Evlilikle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Alimler ve Medreseler Birliği üyesi Molla Remzi Uçar, Evlenecek gençlere ve ailelerine evliliğin kolaylaştırılması gerektiği çağrısında bulundu.

Allah’ın emri, Peygamber’imizin sünneti olan evliliğin, insan hayatı içerisinde önemli bir süreç olduğunu ifade eden Uçar, “Bu süreçte özellikle aileler, evlatlarının dünya saadetleri için imkanlar nispetinde maddi ve manevi bir sorumluluk altına girmektedirler. Aile büyüklüğünün verdiği sorumluluk refleksiyle bazen taraflar, dünya saadetini yanlış anlayarak maneviyattan ziyade maddiyatta aramaktadırlar.”

“KİM EVLİLİĞİ ZORLAŞTIRIRSA ZİNAYI KOLAYLAŞTIRMIŞTIR”

Allah-u Teala’nın bizlere olan emri ve Peygamberimizin sünnetini yerine getirme noktasında evliliği kolaylaştırmamız gerektiğini söyleyen Uçar, “Bizler evliliği kolaylaştırmazsak gençlerimiz yanlışlar yapacaklardır. Bu noktada Elmalılı Hamdi Yazır, ‘Kim evliliği zorlaştırırsa zinayı kolaylaştırmıştır.’ demiştir. Allah-u Teala’nın yasakladığı zinanın önüne geçmek için evliliği gençler arasında kolaylaştırmamız lazımdır. Özellikle günümüzde aileler, evlilik için kapılarını çalan gençlere zorluklar çıkartmaktadırlar. Halbuki ailelerin bu işi kolaylaştırmaları gerekiyor.” dedi.

“İSLAM’DA EVLİLİĞİN ESASI; SEVGİ, MUHABBET VE SÜKÛNET ÜZEREDİR”

Özellikle anne-babalara seslenen Uçar, şunları söyledi:

“Ey anne-babalar, Peygamber aleyhisselatu ve selam, ‘Dininden ve ahlakından razı olduğunuz bir kişi kapınıza gelirse onu geri çevirmeyiniz. Eğer geri çevirirseniz, yeryüzünde fesadı yayar ve bozgunculuğa neden olursunuz.’ diye buyurmaktadır. Peygamber aleyhisselatu ve selamın bu tavsiyelerine uymamız lazım. Kişide ahlaka bakmak lazım. Mal ya da tahsil durumunu esas almamamız lazım. Biz kızlarımızı tahsil ya da mal ile evlendirmiyoruz. İslam’da evliliğin esası, sevgi, muhabbet ve sükûnet üzeredir.”

“BAYANLARIN MAHREMLİKLERİNİ KORUMADIĞI DÜĞÜNE ŞEYTANLAR ŞAHİTLİK EDER”

Erkek ya da kız çocuklarını evlendirecek ailelere Rum Suresi 21’inci ayetini hatırlatan Uçar, “Çocuklarımızı evlendirirken sükûnet, merhamet ve sevgiye bakmalıyız. Biz de tecrübe etmişiz ki tahsil veya mal; sükûnet, merhamet ve sevgiyi getirmez. Yine Peygamber aleyhisselatu ve selam, ‘Mehri en hayırlı gelin, mehri en az olandır.’ demiştir. Berekete ve hayra ulaşmak isteyen ve kızını sevenler evliliği kolaylaştırsın.” ifadelerini kullandı.

Düğünler hakkında da konuşan Uçar, “Düğünlerimize dikkat etmeli, harama girmemeliyiz. Bayan ve erkeğin iç içe karışıp haramların işlenmemesi lazım. Aksi takdirde evliliğe attığımız ilk adım yanlış olur ve evlilik hayatımız bereketsiz olur. Bir düğünde kadın-erkek toplanıp günah işleniyor, bayanlar mahremliklerini korumuyorsa o düğüne şeytanlar şahitlik eder. Kim çocuğunu sever ve bereket isterse Allah’ın yasakladığı hususlardan düğünlerde de uzak durmalılar.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir