• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Ağrı`da Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Çalıştayın açılışında konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, nüfusunun çoğunlukla tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Ağrı`da çiftçiliğin bilimsel temellere dayanması ve daha verimli olması gerektiğini belirtti.

Ağrı`nın bu konuda ciddi bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Vali Tekinarslan, `Kentimizde tarım, turizm ve ticaret imkanları var. Bunun için mevcut bir zemin var. Ama bunu nasıl daha verimli bir şekilde yapabiliriz. Ağrı`nın ve ülkemizin ekonomisine, istihdamına olumlu yansıtabiliriz buna kafa yormamız lazım. Bu çalıştayın gayesi hem çiftçiler olarak hem de idare olarak yaptığımız işi bilimsel temellere dayandırmaktır` şeklinde konuştu.

Vali Tekinarslan konuşmasını şöyle sürdürdü: \"İnsan arabasız, uçaksız, telefonsuz yaşayabilir. Fakat tarım insanlığın, avcılık, toplayıcılık, döneminden itibaren hayatın gidişatında olmazsa olmazıdır. Şimdiden 50 yıl sonra insanlığın tarımsal ihtiyaçlarına yönelik tedbirler alınıyor. 50 yıl sonra Hindistan`ın nüfusunun Çin`i geçeceği tahmin ediliyor. Dünyada nüfusu 1, 5 milyar olan iki ülke olacak. İnsanların hayat standartlarına bakıp gelecekteki tarım potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yani tarım sadece bizim açımızdan değil dünyanın geleceği açısından da bir sorundur.\"

Çalıştaya Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcıları Mahmuthan Arslan, Rasim Belge, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, diğer kurum müdürleri, STK ve Odaların temsilcileri ile çiftçiler katıldı. (Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir