• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
Bakan Koca'dan önemli açıklamalar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

Başarılı bir aşı programı salgından kurtulmuş Türkiye demek. Bazı illerimiz aşı programına uyumda tam da istediğimiz ivmede ve toplumsal bağışıklığa yaklaşıyor. Her bir vatandaşımız bulunduğu ilin bağışıklık oranına katkıda bulunmak için bir an evvel aşı olmalıdır.

Her gün salgın ile ilgili yeni haberler duymaya başlıyoruz. Bu durum çok uzun sürmeyecek. Yeni varyantlardan, mutasyonlardan haberler gelmeye devam edecek. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, vatandaşımızı bilgilendirerek tedbirler alıyoruz.

"Hastalığı geçirenler 3 ay sonra aşılarını olabilirler"

Bugün gündem artık aşıdır. Hastalığı geçirmiş ve üzerinden 3 aydan uzun süre geçmiş vatandaşlarımız aşılarını olabilirler. Üçüncü doz aşı konusunda ise, inaktif aşı olan 50 yaş üzeri ve sağlık çalışanlarımız istedikleri aşıyı olabilirler.

"İki doz aşı yaptıranlar sertifika oluşturabilirler"

Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız ile birlikte tüm ülkelerle görüşerek karşılıklı sertifika anlaşmaları imzalamaktadır. Aşı türü sertifika açısından bir tercih sebebi değildir.

Vatandaşlarımız hastalığı geçirmiş olsa da iki doz aşı yaptırarak sertifika oluşturabilirler.

 

Aşılamada istediğimiz ivmeye henüz ulaşmadığımız illerimiz için yeni uygulamamız olacak. Gerekirse tüm vatandaşlarımızı bulundukları yerde aşı hizmetiyle buluşturacağız. Yerel ve ülke genelinde kapsamlı bir program uyguluyoruz. Bu programı daha dinamik hale getireceğiz.

Her gün salgın ile ilgili yeni haberler duymaya devam ediyorsunuz. Bilmenizi isterim ki bu durum çok uzun sürmeyecek. Yeni varyantlardan, mutasyonlardan haberler gelmeye devam edecek. Bu konunun gündeminizde yer almasına, sizleri umutsuzluğa sürüklemesine müsaade etmeyin.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir