• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Kral Faysal Ödülleri Dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Kral Faysal Ödülleri törenine, Mekke Valisi Prens Halid el-Faysal ve çok sayıda üst düzey yetkilinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından 229 seçkin davetli katıldı.

Suudi Arabistan Kralı adına törene katılan Veliaht Prens Salman bin Abdulaziz, "İslama hizmet" ödülünü Filistin`den, ``Mescid-i Aksa Muhafızı`` lakabıyla tanınan 1948 İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah`a verdi.

"Arap Dili ve Edebiyatı" dalındaki ödül Mısır`dan Kahire Arap Dili Akademisi`ne, "Tıp" dalındaki ödül Amerikalı Prof. Jeffrey Michael Friedman ile Prof Douglas Leonard Coleman`a, "Bilim" dalındaki ödül Kanadalı Prof. Paul B. Corkum ve Avusturyalı Prof. Frenc Krausz`a verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en prestijli "İslam`a hizmet" ödülüne 2010 yılında layık görülmüştü.

Kral Faysal Ödülleri 1979`dan beri veriliyor. Ödülleri alanlardan 9 kişinin daha sonra Nobel ödülünü kazanması, Kral Faysal Fonu yetkilileri tarafından övünç kaynağı olarak gösterilirken, dikkatlerin Arap dünyasında bu ödüllere çevrilmesine neden oldu.

Ödüle layık görülenler ocak ayında açıklanıyor ve bu açıklamadan 2 ay kadar sonra ödüller Riyad`da düzenlenen törenle sahiplerine dağıtılıyor. Törende hüsnühatla yazılmış sertifika, 24 ayar değerinde hatıra madalyası, 200 gram altın madalyon ve 200 bin dolar para ödülü veriliyor. Ödüllerin verildiği kişilerin inanç veya milliyetlerine bakılmıyor.

DAHA ÖNCE ÖDÜL ALANLAR

Uluslararası Kral Faysal Ödülü`ne daha önce layık görülen bazı isimler ise şöyle:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Fuad Sezgin, Prof. Dr. Halil İbrahim İnalcık, Prof. Dr. Mikdat Yalçın, Pakistan`dan Ebu`l-A`la el-Mevdudi, Hindistan`dan Ebu`l-Hasan en-Nedvi, Güney Afrika`dan Ahmed Hüseyin Deedat, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, Mısır`dan Muhammed el-Gazzali, Prof. Dr. Rüşdi Hifni Raşid, İngiliz Profesör James Fraser Stoddart, Bosna Hersek`in eski Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç, Katar`dan Yusuf el-Kardavi ve Suudi Arabistan`dan Muhammed Mustafa el-Azami. (AA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir