• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
​İslami Hareket Partisi'nden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslami Hareket Partisi (Bizûtnawey İslami) Genel Başkan Vekili Dr. Ahmed Germiyani, Genel Sekreter Dr. Newzad Hıdır ve Genel İdare Kurulu Üyesi Kemal Zırari, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında kabul edildi.

Yaklaşık 1 saat süren ziyarette, Kürdistan Bölgesi, Irak ve Türkiye’deki gelişmeler konuşuldu.

Partisinin 4. Olağan Büyük Kongresinde yeniden Genel Başkan seçilen Yapıcıoğlu’na “hayırlı olsun” temennilerinde bulunan ve Genel Başkanları Şeyh İrfan Ali Abdulaziz’in selamlarını ileten Dr. Ahmed Germiyani, HÜDA PAR’ı yakından takip ettiklerini, Türkiye’de güzel işler yaptığını dile getirdi.

Kürt meselesine de değinen Germiyani, Kürt meselesinin ortak bir mesele olduğunu, kendilerinin meseleye İslami bir bakış açısıyla baktıklarını, İslam ahlakıyla yaklaştıklarını dile getirdi.

“HÜDA PAR ile ilişkilerimizin devam etmesini diliyoruz”

Sözlerine devam eden Germiyani, “Emperyalizm; Demokrasi ve Liberalizm söylemleriyle dünyadaki diğer fikir akımları ve ideolojileri yok etti. Fikirsiz ve düşünceden yoksun bir dünya oluşturdu. Buna karşı ayakta kalan ve direnebilen sadece İslam kaldı, İslam mefkûresini eritemediler. Bu durum dünyadaki İslami hareketleri de zorladı. Emperyalizm şu an İslam ve Müslümanlar ile savaş halindedir. Müslümanlar dayanışma halinde olmalıdır. Bundan dolayı HÜDA PAR ile ilişkilerimizin devam etmesini diliyoruz. Bütün İslam ümmeti için çalışalım, ancak öncelik mazlum bırakılmış olan halkımız için olsun. Bu hizmetimizi en yakınımızdakilerden başlayarak her tarafa yayalım.” dedi.

“Kürt meselesi adalet isteyen ve ancak adalet ile çözülebilecek bir meseledir”

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu da, “Sykes-Picot anlaşmasıyla aramızda yapay sınırlar oluşturdular. Eğer bu yapay sınırlar olmasaydı belki aynı çatı altında siyaset yapacaktık. Kürt meselesine İslami bakış açısıyla bakıyoruz. Meseleye gayri İslami bakış açısıyla yaklaşanlar ise Kürt meselesinin çözülmesini istemiyorlar, sorunu Kürt toplumuna yabancı fikir ve ideolojilerini yaymak için araçsallaştırıyorlar. Allah adaleti emretmiştir. Kürt meselesi de ancak adalet ile çözülebilecek bir meseledir. Işık yoksa karanlık vardır. Karanlık ışığın yokluğudur. Adaletin yokluğunda da zulmün karanlığı çöker. Evet, öncelikle halkımıza ve milletimize hizmet emeliyiz. Dünyanın her yerindeki kardeşlerimize, haksızlığa uğramış mazlumlara imkânlarımız elverdiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz ama Kürt atasözünde denilir ki, ‘lêv, ji dirana pêştire’. İnşallah kardeşlik bağlarımız daha da güçlenecek.” ifadelerini kullandı.

Kabullerinden dolayı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na teşekkür eden Bizûtnawey İslami yetkilileri, HÜDA PAR’a başarılar diledi.

Bu nezaket ziyaretlerinden ötürü HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da İslami Hareket heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir