• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Akil Adamlar Kimler Olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pkk`nin bitirilmesi için başlatılan çözüm sürecinde şimdi akil adamlar devreye sokulmaya hazırlanıyor. Çok tartışılan isimlerde son aşamaya gelindi. AK Parti ve BDP ayrı ayrı kendi listelerini hazırlıyor.

İsimler sivillerden oluşuyor. Siyasetçiler listede yok. Dolayısıyla mecliste bir komisyon kurulması talebi gündemden düştü. BDP`nin kendi listesini tamamladığı gelen bilgiler arasında.

AK Parti`nin ise bu hafta isimleri netleştirmesi bekleniyor.

Akillerin sekreteryalığını Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yapacak. Hükümetin hazırladığı listede yer alması planlanan isimler tek tek aranarak görüşleri alınıyor.

Ayrıca Başbakan Erdoğan`ın listeler kesinleştikten sonra akil isimlerle biraraya gelmesi bekleniyor.

BDP`nin son MYK toplantısında komisyon için önerilen isimler arasında Yaşar Kemal, Murat Belge, Orhan Pamuk, Sezen Aksu, Altan Öymen, Hasan Cemal`in de aralarında bulunduğu 30 isim öne çıktı.

AK Parti`nin hazırladığı listede ise Murat Belge, Ali Bayramoğlu, Etyen Mahçupyan ve Profesör Hayrettin Karaman gibi isimlerin yer alması bekleniyor.

Diğer yandan listede adı geçen sanatçı Sezen Aksu`nun "komisyonda uzmanların olması gerekir, bana teklif gelirse kabul etmem" dediği ifade edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir