• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Batman'da medrese ve Kur'an kurslarında aşı uygulaması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Sağlık İl Müdürlüğünce oluşturulan mobil sağlık ekipleri, salgına karşı aşılama kampanyası kapsamında aşı sırası gelen 18 yaş üstü kişilerin aşılarını uygulama kapsamında medreselerde okuyan talebelerin aşılarını uyguluyor.

Batman'da şu ana kadar 135 bin kişinin aşılandığını ifade eden, Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, organize sanayi ve tekstil atölyelerinden sonra medreselerde de aşılamaların yapılmaya başlandığını söyledi. 

Aşı kampanyamıza destek olan Kur'an kursu hocalarına ve İl Müftülüğüne teşekkür eden Pamukçu, Batmanlıların aşı kampanyasına destek vermeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

Salgına karşı tüm Türkiye'de başlatılan aşılama kampanyasını Batman'da yoğun bir şekilde yürütmekte olduklarını belirten Pamukçu, aşılama sayısının her geçen gün artığını söyledi.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu

Pamukçu, "Batman'da şu ana kadar toplamda 190 bin aşılama ile 135 bin kişiye aşı uyguladık. Vatandaşlarımızın toplu olarak çalıştıkları yerler olan tekstil atölyeleri ve organize sanayi bölgelerinde de aşılama faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bugün itibariyle de Batman'da bulunan bütün Kur'an kursları ve medreselerde eğitim alan öğrenci ve hocalarımızın bire bir aşılamalarını yapacağız. Bu anlamda toplum içerisinde olan kanaat önderleri ve adaylarının aşılamalarını bulundukları yerlerde yapacağız. Aşı kampanyamıza destek olan Kur'an kursu hocalarımıza ve Müftülüğe teşekkür ediyoruz. Batman halkının da aşıla kampanyasına desteklerinin artarak devam etmesini önemle rica ediyoruz." ifadelerini kulandı.

İlim Erkek Yatılı Kur'an Kursu Hocası Alameddin Konak

"18 yaş üstü olan 60 talebemiz aşılarını oldu"

Halkı aşı olmaya davet eden İlim Erkek Yatılı Kur'an Kursu Hocası Alameddin Konak, "Bütün dünyada yayılan bu hastalığın ülkemizde de var olduğu gördük ve yaşadık. Allah bir hastalık verince ilacını da veriyor. Devlet de bu hastalığa karşı bize aşı imkânı verdi. Bizler de aşı olmak için İl Sağlık Müdürlüğüne başvurumuzu yaptık. Medresemizde bulunan 170 talebeden 18 yaş üstü olan 60 kişinin aşılarını yaptık. Medrese hocaları ve talebeler aşı olduğu gibi halkın da aşı olmada geç kalmamaları ve aşılarını yapmalarını tavsiye ediyoruz. Buraya gelip talebelerimizin aşılarını yapan sağlık ekibine ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin." diye konuştu.

Hamza Sağlam

Aşı olurken bir sinek ısırığı gibi bir acı hissetmediğini belirten Kur'an kursu öğrencisi Hamza Sağlam, "Medrese, Kur'an kursu öğrencisiyim. Sağlık ekipleri aşılarımızı yapmak için bugün medresemize kadar geldiler. Allah kendilerinden razı olsun. Coronavirus hastalığından korunabilmemiz hasebiyle aşı olmak bizim için bir vazifedir. Aşı olurken bir sinek ısırığı gibi bir acı bile hissetmedim. Buradan herkese aşı olmalarını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Ali Toparlak

Bir diğer medrese öğrencisi Ali Toparlak, "Bugün Coronavirus aşısı olduk. Aşı olmamız millet ve medresemiz için de iyi oldu. İleriki zamanlarda aşının faydasını göreceğimize inanıyorum. Aşı olurken hiç hissetmedim. Herkesin aşı olması iyi olacak diye düşünüyorum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir