• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...

DOĞRUHABER / Hasan Işık

LGS 2021 sonuçlarının açıklanması sonrasında açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, pandeminin de etkisiyle zorlu bir sınava hazırlık dönemi geçiren öğrenciler için artık tercih zamanı geldiğini belirterek, “Yapacakları tercihler sonunda öğrencilerimizin, kendilerini geleceğe hazırlayacak olan okullarımıza yerleşeceklerine inanıyorum. İşte tam da bu noktada ben gençlerimizi MEB, TOBB ve TOBB ETÜ olarak başlattığımız program kapsamındaki 81 ildeki 113 okulumuzu tercih etmeye davet ediyorum” dedi.​ Bu okulları tercih ederek, yerleşecek gençlerin uzmanlık kapısından girmiş olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu okulları tercih edecek öğrencilerin diplomasının, mesleği olacağını belirtti.

“MEB, TOBB VE TOBB ETÜ OLARAK MESLEK LİSELERİNDE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM BAŞLATTIK”

26 Şubat 2019’da imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere çağın niteliklerine uygun ‘yeni ve dinamik’ bir mesleki eğitim modeline geçtiklerini hatırlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Protokol kapsamında 81 ilde 81 meslek lisesi ile çalışmalara başladık. Sağlamış olduğumuz başarıyla okul sayımız 113’e ulaştı. Okullarımızın arkasında merkezde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ’nün, illerde ve ilçelerde ise Oda ve Borsalarımızın desteği var. Kamu-özel sektör ortak yönetim modeliyle yerelde Oda ve Borsalarımızın vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sanayi, ticaret ve tarımın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlıyoruz. Okullarımızı tercih edecek gençlerimiz; mezun olduklarında ‘ara eleman’ değil, ‘aranan eleman’ olacaklar” dedi.

81 İLDE 113 OKULDA İŞ DÜNYASININ İHTİYAÇ DUYDUĞU NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞİYOR

Oda ve Borsalar vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeniden tasarlandığını belirten Hisarcıklıoğlu, “81 ildeki 113 okulumuzda; yeni atölyeler ve laboratuvarlar kuruyor, mevcut olanları yeniliyoruz. Tüm Türkiye’ye örnek olacak Ar-Ge ve Tasarım Beceri Atölyelerini faaliyete geçiriyoruz. TOBB ETÜ desteğiyle en iyi eğitim içerikleri ve staj sistemini gençlerimiz için hazırlanırken, Oda ve Borsalarımızın desteğiyle başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz. Ayrıca onlara yurtdışında staj imkânı sağlıyoruz. Ben Türk iş dünyasının başkanı olarak LGS 2021 tercih döneminde gençlerimizi 81 ildeki 113 okulumuzu tercih etmeye davet ediyorum. Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamındaki Meslek Liselerine ilişkin detayları https://meslekiegitim.tobb.org.tr adresinden öğrenebilirsiniz” dedi.