• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Kutlu doğumlarla paslanmış yürekler yeşerecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölgesi Koordinatörlüğü bu yılın ilk kutlu doğum etkinliğini İzmir`in Menemen ilçesinde gerçekleştirdi. Asarlık Pazar Yeri`nde saat:14.00`da başlayan etkinliğe binlerce Peygamber sevdalısı katıldı. Tevhid bayraklarının dalgalandığı etkinlikte, sık sık tekbir ve salavatlar dile getirildi. İzmir il binasının açılışı nedeniyle kentte bulunan HÜDA PAR genel başkanı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler de davetli olarak etkinliğe iştirak ettiler.
 
Etkinlik Hafız Ömer Akgül`ün Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Bülent ve Muhammed Emin`in Kürtçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Etkinlikte ilk konuşmayı Molla Nizamettin Yaçin yaptı.
 
Onun gelişi insanlık için bayram olmuştur
"Sizler bugün çok şanslı insanlarsınız. Bugün burada bir bakanın, bir cumhurbaşkanının, bir kralın kutlaması için toplanmış değilsiniz. Sizler Allah Resulü Hz. Muhammed (sav)`in sevdası için burada bulunuyorsunuz" diyen Molla Yaçin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Allah Resulü (sav) insanları Allah`ın dinine davet ederken birçok eziyetlerle karşılaşmıştır. O kadar eziyetler gördü ki; ana vatanı olan Mekke`den hicret etmek zorunda kalmıştır. Medine`ye girerken Medineliler Resulullah`ın coşkusuyla ayaklandılar. Onun gelişi Medine`de bayram oldu."
 
Kurtuluş O`ndadır
Kurtuluşun Allah`ın Resulü`ne itaatte olduğunu vurgulayan Molla Yaçin; "Allah`ın izniyle ve şu kutlu doğumların bereketiyle İslam alemi tekrar birleşecek. Tekrar el ele tutuşacak ve tekrar güç hazırlayacaktır. Ve Yahudiler Medine`de sürgün oldukları gibi Allah`ın izniyle onların zulümlerine tekrar son verilecektir. Hz. Muhammed`in rehberliğinde paslanmış yürekler yeşerecektir ve aydınlanacaktır" dedi.
 
O`nun (sav) isteği insanların Rablerine kul olmalarıydı
Programda ikinci sözü alan Muhammed Akgül Hoca, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Türkiye`nin birçok ilinde kutlu doğum etkinlikleri düzenlediğini belirterek; "Bu etkinliklerle eğer bir şeyler anlatmak istiyorsak, bugün insanımızın, halkımızın, kardeşlerimizin cehennemin yoluna girmemelerini istediğimizdir. Allah için diyoruz ki; cehennem var iken buyurun sırat-ı müstakim yoluna girin. Efendimiz`in (sav) istediği buydu. O (sav), insanları içine girdikleri buhrandan kurtarmak istiyordu. O`nun (sav) çektiği bütün sıkıntılar insanların Rablerine kul olabilmeleri içindi. Böylece insanların huzurlu ve mutlu bir şekilde Rablerine kavuşmalarıydı. Gerçekten bizler Resulullah`ın varisleri olarak gecemizi gündüzümüze katarak Allah`ın davası için çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Sanatçı Ahmet Savran, Grup Şuheda ve Kız Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler programa renk kattı.
 
Program yapılan duayla sona erdi.
(Ramazan Sındıraç, Necmi Durmazer, İlyas Yıldız - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir