• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Düzce'de dereler taştı, yollar çöktü, evler su altında kaldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzce’de akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini giderek artıran sağanak Çilimli, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde etkili oldu.

Sağanağın devam ettiği ve sel sularının evlere kadar girdiği Cumayeri ilçesinde, evlerinde mahsur kalanları kurtarmak için AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleri çalışma başlattı.

Fotoğraf: İHA

Dereler taştı, yol çöktü

Bazı derelerin taşması sonucu iki köye ulaşım sağlayan yolda göçük oluştu, ekipler köylerde mahsur kalanlara ulaşmak için çalışma başlattı.

Sağanak nedeniyle Kıran Deresi'nin taşması sonucu Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu köylerine ulaşım sağlanan yolda göçük oluştu.

Fotoğraf: İHA

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, iş makineleri yardımıyla köylere ulaşmak için alternatif yol açmak için çalışma başlattı.

Köylerde bulunan ve evlerini su basan bazı vatandaşların evlerinin üst katına çıkarak yetkililere haber verdiği öğrenildi.

Çilimli ilçesine bağlı Mısırlı ve Kırkharman köylerinde de etkili olan sağanak nedeniyle dere taşması ihtimaline karşı vatandaşlar güvenli bölgelere gitti.

Düzce'de sağanak: Dereler taştı, evler su altında kaldı

Düzce Valisi Cevdet Atay, çalışmalar neticesinde bazı vatandaşlara ulaşıldığını ve can kaybının olmadığını söyledi.

Sağanak nedeniyle yolda kayma olduğunu ifade eden Atay, "Bir olumsuzluk söz konusu değil, Özel İdare ekiplerimiz notlarını alıyorlar. Hava düzelince oradaki yol kaymasını düzeltecekler. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok" diye konuştu. 

Mahsur kalan 47 kişi kurtarıldı

Düzce Valiliği kentte aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel sebebiyle açıklama yaptı.

Valilik yağışın en yoğun görüldüğü Akçakoca, Çilimli, Cumayeri ilçelerinde köylerde bazı vatandaşların mahsur kaldığını ifade etti.

Düzce'de sağanak: Dereler taştı, evler su altında kaldı

Evlerde su basması gibi olayların yaşandığını belirten Valilik, 293 personel ve 97 araçla arama-kurtarma çalışmalarının yürütüldüğünü açıkladı.

Düzce Valilliği, can kaybı olmadığını, mahsur kalan 47 kişinin kurtarıldığını ve 88 kişinin de tedbir amaçlı tahliye edildiği açıkladı.

Kaynak: TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir