• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Tarihte Bugün: 7 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Temmuz’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1925: Aslen Ankaralı olan ve 22 yaşında darağacına gönderilen İbrahim Edhem Hoca şehid edildi.

Cumhuriyetin ilanından sonra kurulan İstiklal Mahkemeleri’nde binlerce âlim yargılandı. Şapka takmadıkları, kılık kıyafet kanununa uymadıkları, medreselerde ders verdikleri ve Şeyh Said Kıyamı’na destek verdikleri için birçoğu mazlumane bir şekilde idam edildi. İdam edilen âlimlerden biri de aslen Ankaralı olan ve 22 yaşında darağacına gönderilen İbrahim Edhem Hoca’ydı. Her âlim gibi İbrahim Edhem Hoca da İslam’ı anlattığı, halkı günahlara karşı uyardığı için yeni düzeni rahatsız etti ve en sonunda idam edildi.

Günün koşullarında kadınların giyim ve tesettürlerinin İslam’a uygun olmadığını gören İbrahim Edhem Hoca, İstanbul Beyazıt Camii’nde tesettür üzerine bir vaaz verir. Örtünmenin önemini ayet ve hadislerle anlatan İbrahim Edhem Hoca, cemaate: “Tesettür şer’idir; hiçbir güç onu değiştiremez. Tesettüre riayet etmeyen kadınlar günahkâr olur. Bundan dolayı kadınlar örtülerine dikkat etmelidirler” şeklinde seslenir. (İbrahim Edhem Hoca şehid edildi!)

1927: Yeni kurulan ve katı laiklik hedefine doğru ilerleyen Cumhuriyet’i muhalif görüşlere karşı sözde korumak ve rejimi oturtmaya yardımcı olmak hedefiyle kurulan İstiklal Mahkemeleri kaldırıldı.

İstiklal Mahkemeleri, mahkemeden çok devrim komitesi görüntüsü vermiş; karşıt görüşleri, hiçbir kural ve kanuna bağlı olmaksızın ortadan kaldırmıştır. Birçoğu yargısız infaz görüntüsünde olan kararlarıyla aralarında Âlim, Şeyh ve Halk Önderleri’nin de bulunduğu birçok insanı idam ettirmiştir. (İstiklal Mahkemeleri kaldırıldı)

1937: İngiltere hükümeti Filistin’in üçte ikisini Araplara, üçte birini Yahudilere bırakmayı öneren Peel (Piıl) Raporu’nu yayımladı. Bu plan ortaya çıktığı dönemde büyük bir tepki ile karşılanmış olmasına rağmen İngiliz oyununun bununla sınırlı olmadığını ve gerçek hedefin Filistin’in tamamını Siyonistlere vermek olduğunu bütün dünya sonradan anlayacak, ama iş işten geçmiş olacaktı. Şu anda başta İngilizler olmak üzere Batı’nın hile ve yardımlarıyla Mukaddes Filistin topraklarının, Kudüs’ün tamamı da dâhil olmak üzere %80’i Siyonist yahudi terör şebekesinin elindedir. (Peel Raporu yayımlandı)

2016: Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Abdullah Yeğin, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Merhum Abdullah Yeğin, İstanbul Fatih Camii’nde, ikindi namazına müteakip Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. (Abdullah Yeğin hoca tedavi gördüğü hastanede vefat etti)

Bu haberler de ilginizi çekebilir