• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
`Kimse annesini Kürt veya Türk olsun diye seçemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın himayelerinde yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile" projesin de Vanlı ailelere Gönül Elçisi olmak isteyen İzmirli 140 aile Van`a geldi.
 
Vanlı 140 ailenin Gönül Elçisi olan İzmirli aileler, gönül elçisi olduğu ailelerle özel bir lisede düzenlenen `Van kahvaltısında` Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce `Kardeşlik Zamanı` konulu bir program düzenlendi.
 
Programda konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, "Hiç biriniz, hiç birimiz annemizi seçerken Türk olsun, Kürt olsun, Laz olsun, Çerkez olsun, Boşnak olsun diye tercih yapmadık. Ama kardeşliğimizi tercih edebiliriz. Kardeşliğimizin çok güzel tezahürü olan ülkemizin en batısından İzmir`den, ülkemizin en doğusuna Serhat şehri Van`ımıza gelen ailelerimize, gönüller yapmak üzere, gönüller tamir etmek üzere gelen ailelerimize, ülkenin batısı ile doğusu arasında gönüller arasında köprüler kurmak üzere aramızda bulunan ailelerimize şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Van halkı adına hoş geldiniz diyorum" dedi.
 
Programa ev sahipliği yapan Kültür Eğitim A.Ş Genel Müdürü Metin Güven de; "Van Doğu ve Güneydoğu`da stratejik önemi olan bir yer. Onun için İzmir Antalya, Alanya, Muğla ve Erzurum`dan buraya aileler geliyor. Yaklaşık 10 bin aile tespit ettik. Bu gelecek aileleri buradakilerle zimmetliyoruz. Burada bu mesele çözülürse, diğer yerlere pozitif yansıması olacaktır" dedi.
 
Güven, programdaki gönül elçilerini ve İzmir`deki Gönül Elçilerini 9 Haziran`da Van`daki Kültür Şenliği programına davet etti.
Program sonunda Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü görevlileri tarafından İzmirli ailelere, `Gönül Elçiliği` projesi ile ilgili kayıt formu dağıtıldı. Daha sonra İzmirli aileler, gönül elçisi olduğu ailelerle birlikte Van`ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
(Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir