• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
`Bakanı protesto etmek için oradaydık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Halkevi ve Öğrenci Kolektifi üyeleri, Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan`ı protesto etmek isteyen göstericilere müdahale eden polisin tutumu düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.
 
Halkevi binası önünde bir araya gelen grup, `Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek`, `Zam zulüm işkence işte AKP`, `AKP defol bu sokaklar bizim` sloganları eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önüne kadar yürüdü. `Bakanın yalanına, Vali`nin yasağına, polisin gazına meydan okuyoruz` yazılı pankart açan grup adına konuşan Burcu Özdemir Yıldırım, Zafer Çağlayan, Mersin`de esnaf gezisindeyken, tepkilierini dile getirmek istediklerini fakat polisin biber gazına ve fiziksel saldırısına maruz kalarak gözaltına alındıklarını ifade etti.
 
Bakan Çağlayan`ın olayın ardından basın mensuplarına "Onlar başka bir şey için oradaydılar, denk geldi" dediğini iddia eden Yıldırım, bunun doğru olmadığını, orada Bakan`ı protesto etmek için bulunduklarını söyledi.
 
Yıldırım, şöyle devam etti: "O gün AKP`li Bakan Çağlayan`ı protesto ettik. Çünkü nükleer santrallerle, doğa katledilerek yapılması planlanan termik santrallere Mersin`i zehirlemeye kalkan, büyük sermaye sahiplerinin karı için tarımı, turizmi yok eden insanlara söyleyecek bir çift lafımız elbette olacaktır. Bu insanlar Mersin`e geldiklerinde bir de `hoş geldiniz` mi diyecektik? Bizler konuşmaya, gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir