• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2423.506
  • ...
`Dünyanın en büyük zenginliği ailedeki huzurdur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - VATSO Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Diyanet Vakıf-Sen Van Temsilciliği Başkanı Ferit Ömür, İlçe müftüleri ve Araştırmacı Yazar Halit Ertuğrul katıldı.
 
Kur`an tilavetiyle başlayan programda kısa bir konuşma yapan Van İl Müftüsü Arvas, Programı tertip eden Türk Diyanet-Sen Van Temsilciliği yetkililerine ve yoğun katılım gösteren halka teşekkür etti.
 
Burada kısa bir konuşma yapan Türk Diyanet-Sen Van Temsilciliği Başkanı Ferit Ömür de Van`da yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.
 
Dünyanın en büyük zenginliği ailedeki huzurdur
Daha sonra aile konusunu anlatan Araştırmacı Yazar Halit Ertuğrul ise, aile hayatında huzuru kazanmış birinin başka zenginlik aramasına gerek kalmadığını belirterek, "Akşam evlerinizde ağız tadıyla bir uyku uyuyabiliyorsanız ve buna şükrediyorsanız bundan daha büyük zenginlik yoktur bunun tersi ise dünyanın en büyük fakirliğidir. Bir şey fark ettik dostlarım dünyanın en büyük zenginliği ailedeki huzurdur. Rabim sizleri eşinizle evladınızla imtihan etmesin bunlar hayatın en zor imtihanlarıdır. 15 yıldır aile danışmanlığı yapıyorum. Anne ve babaların dram dolu hayatlarına şahit oluyoruz. Onlarca anne- baba intiharına şahit oldum. Yüzlerce gençlerin intiharına şahit oldum. Bir dram yaşıyoruz. Artık maalesef mahkeme kapılarında kuyruk olduk öğrencilerimiz evleniyor iki ay sonra boşanıyor. Peki, nereden başlayacağız yangınlar ailelerimizi sardı. Baba hafız anne mütedeyyin çocuk ateist böyle bir dönem yaşamaya başladık. Bu problemin üstesinden nasıl geleceğiz" dedi.
 
Katıldığı bu konferansın 4 bin 378. konferans olduğunu belirten Yazar Ertuğrul, "Bilim adamlarımız derler ki, en mutlu insan kendini sorgulayan kendini hesaba çeken ve varlık sebebinin farkına varan insanlardır. İnsanlar elindeki nimetleri değerini kaybetmeden anlayamazlar. Bunu, ellerinden çıkmayınca fark edemezler" ifadelerini kullandı.
 
İnsanların sıhhatlerinde kaybettikleri ile ilgili yaşanmış çarpıcı örnekler veren Ertuğrul, hem kendisi duygulandı hem de katılımcıların duygulanmasına neden oldu.
 
Anne ve babaların yaptıklarının çocukları doğrudan etkilediğini aktaran Yazar Ertuğrul, "Çocuklarınıza neyi kazandırmak istiyor anlatmak istiyor ve kavratmak istiyorsanız. Önce siz yaptıklarınızla örnek olun onu yapın ve gösterin ondan sonra çocuklarınızdan isteyin. Çocuklar anlattıklarına değil yaşantınıza bakar. Sözlerinize bakmaz davranışlarınıza bakar. Akıllı anne babalar misal olup ders olanlardır. Çocuklar size bakar. hayatını dizayn eder. Bunun adına Peygamber metodu denir" diye konuştu.
 
Programda yapılan dua ile son buldu. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir