• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Şırnak’ta 55 okulda tasarım ve beceri atölyesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe Koordinatörü Burak Yıldırım, bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Ardından konuşmasını gerçekleştirilen Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, amaçlarının atölyelerde öğrenilenleri somutlaştırmak olduğunu belirterek "Bunu yaparken hayal dünyasındaki bazı düşünceleri de hayata geçirme fırsatı vermek yani tasarım yetisini geliştirmek, atölye ve okullarımızda öğrencinin mizacına uygun bir anlayış elde etme gayretindeyiz." dedi.

“İlimizde özelikle de altı yıl önceyi hatırladığımızda bölücü terör örgütü menfur eylemler ile okullarımıza zarar vermişti. Çok sayıda okulumuz yıkılmış veya kullanılamaz hale gelmişti.” diyen Pehlivan, şöyle konuştu;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde kullanılmaz hale gelen yüze yakın oklumuz onarıldı. Sadece TOKİ tarafından yapılan on altı okulumuz var. Hali hazırda da Milli Eğitim Bakanlığımızın ve İl Özel İdaremizin destekleriyle yapım işleri devam eden yirmi ayrı noktada inşaatlarımız var. Bunlarla birlikte kırka yakın proje devam ediyor. Standartlarımız fiziki anlamda yükseliyor. Şimdi, eğitim öğretim kalitesini ve başarı düzeyini yükseltme zamanı. Bu konuda, bugün hayata geçirdiğimiz projelerle, eğitimin bütün paydaşlarının katkılarıyla mesafe alınacaktır.”

Şırnak’ın son yıllarda gerçekleştirilen bin 223 bilim ve teknoloji projeleriyle 81 ile arasında 13’üncü sırada yer aldığını dile getiren Pehlivan, “Bugün açacaklarımızla birlikte ilimizde toplam atölye sayımız 149 oldu. Okullarda standartlarımız fiziki anlamda yükseldi, yükselmeye devam ediyor. Şimdi ise eğitim öğretim hizmetinin kalitesini yükseltme zamanı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan ve protokol üyeleri, eTwinning Ulusal Kalite Etiketi, eTwinning Avrupa Kalite Etiketi, eTwinning Okul Ulusal Kalite Etiketi, eTwinning Okul Avrupa Kalite Etiketi ve eTwinning School Levhası alan proje sahiplerine kalite etiketi belgelerini takdim etti.

Programa, Vali Yardımcıları Tunahan Efendioğlu ve Faruk Doğru, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Ahmet Alanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, kurum temsilcileri ve öğretmenler katıldı. (İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir