• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bu iktidarı gönderince İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul İfsat projesini yeniden yürürlüğe koyacakalrını iddia etti.

Partisinin grup konuşmasında kadınların topyekün bir saldırı altında olduğunu iddia eden Buldan   "Kadınlar, bugün itibarıyla sadece cins mücadelesi yürütmüyor, erkek mafya düzenini gönderme mücadelesine gerçek bir öncülük de yapıyor." şeklinde konuştu.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların haklarını bir bütün olarak ele alan, kadın haklarını geliştiren ve koruyan, kadınlara yönelen suçları önleyen, kadınlar için anayasal nitelikte bir metin olduğunu iddia eden  Buldan "Bu iktidarı gönderir göndermez İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacağız ve etkin bir biçimde uygulanmasını sağlayacağız." dedi.

Meclis'te, Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu'nun kurulduğunu anımsatan Buldan, "Bu komisyon, bırakın kadına yönelik şiddetle mücadelenin yol ve yöntemlerini tartışmayı, erkek şiddetini ve İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını meşrulaştırmak üzere çalıştırıldı. Onların bu kirli zihniyetine ortak olmamak adına iktidarı içine düştüğü bataktan kurtarma amacı taşıyan bu düzmece komisyondan çekildik." ifadesini kullandı.

Buldan, "AKP, bu ülkede kadınların başına gelmiş en büyük felakettir. Kimsenin şüphesi olmasın ki kadınlar, bu felaketi yürürlükten kaldıracak, AKP-MHP iktidarını ilk seçimlerde feshedecektir." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir