• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: İmam hatip okulları toplumun ıslahı için çok önemli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Merkez Eğitim İşleri Başkanı Muhsin Kanat ve İl Sekreteri Hamit Şimşek ile birlikte ziyarette bulunan Şahin, örgün eğitimle ile birlikte hafızlık eğitiminin de verileceği Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdüsselam Batu ile görüşerek hafızlık projesi hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Abdüsselam Batu, 5’inci sınıf için açılan hafızlık bölümünün çalışmaları hakkında HÜDA PAR heyetine bilgi verdi.

İmam hatip lise ve ortaokullarının önemine değinen HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, her geçen gün imam hatip okullarına talebin artığını belirterek, yetkililerinden imam hatip okullarının var olan eksikliklerinin çözülmesi istedi.  

“Kat sayı zulmü kaldırılınca halkımızın imam hatip okullarına talebi arttı”

Uzun yıllar katsayı zulmüyle imam hatip okullarının önüne çok ciddi engeller konulduğunu hatırlatan Şahin, “Yıllarca katsayı zulmünden dolayı dindar aileler bile çocuklarının hak kaybına uğrayacaklar diye imam hatip okullarına gönderemiyorlardı. Öyle ki Batman’dan dezavantajı olan sadece bir tane imam hatip okulu vardı. Sonraki yılarda imam hatiplerdeki kat sayı zulmü kaldırılınca halkımızın da imam hatip okullarına rağbeti arttı. Talepler üzerine Elhamdülillah Batman’da imam hatip okul sayısı git gide artıyor. İmam hatip okullarına artan bu talep üzerine imam hatiplerdeki eksikliklerin kısa sürede giderilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“İmam hatip okullarına her geçen gün talep artıyor”

Hafızlık eğitiminin çok önemli olduğunu ve bu gibi proje okul sayısının artırılması gerektiğinin belirten Şahin şöyle devam etti:

“HÜDA PAR Batman İl Teşkilatım ile birlikte şu anda proje okulu olan ve yeni müfredatla hafızlık eğitiminde verileceği Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürünü ziyaret ettik. Okulda verilecek olan program üzerine konuştu. İmam hatip okullarına talep çoğalınca gerekli olan eksik ihtiyaçların karşılanması gerekmektedir. Öğrencilerin daha rahat ve kaliteli eğitim alabilmeleri için okul idaresine gerekli desteği zamanında ve eksiksiz verilmesi gerekmektedir. Bu anlamda Batman’daki mülkü amirlerin imam hatiplere daha da duyarlılık göstermeleri gerekir.”

“Hafızlık eğitimi alacak olan öğrenciler için herkes elinden gelen çabayı sarf etmeli”

İmam hatip okulları toplumun ıslahı için çok önemli olduğunu ifade eden Şahin “Çocuklarımız hafızlık eğitimleri ile birlikte diğer fenni derslerini de daha kaliteli alabilmelidirler. Çünkü şu görüldü ki; gençlik eğitim müfredatı ile birlikte manevi eğitimlerini de olmazsa, seküler bir gençlik meydana gelir. Ve bu gençlik ne ülkeye ne de topluma ciddi bir katkısı olmuyor. Neticede Müslüman bir halkız ve eğitimimizi de bunun üzerine bina etmemiz lazım. Hiçbir şekilde diğer ilmi alanlarda da çocukların eksil olmaması ve olabildikçe bilimsel olaraktan dünya derecelerine girmeleri için yöneticiler ve bizler özellikle hafızlık eğitimi alan öğrencilerimiz için elimizden gelen çabayı sarf etmemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir