• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
KOSGEB Mardin İl Müdürü Yurten görevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Nezir Güneş, Halil İbrahim Sincar, Mehmet Salih Keskin, Arif Altunkaynak ile Yusuf Güneş, KOSGEB Mardin İl Müdürlüğü görevine atanan ve geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Abdullah Yurten’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

KOSGEB Müdürü Yurten, Mardin'deki yeni görevine başlamış olmanın heyecanı içerisinde olduğunu kaydederek, görev süreci içerisinde daha önceki görev yerlerinde olduğu gibi Mardin'de de sahada olmaya, daha fazla küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemenin çabası içerisinde olacağını kaydetti.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti yönetim kuruluna nazik ziyaretleri için teşekkür eden Yurten, Mardin'de daha fazla imalat, daha fazla üretim, daha fazla işletme ve daha fazla istihdamın önünü açacak bir anlayıştan hareketle Mardinlilere destek olmanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

KOSGEB tarafından Covid-19’dan olumsuz etkilenen mikro işletmelere 30 bin, küçük ölçekli işletmelere 75 bin TL’ye kadar faizsiz destek imkanı sunduğunu hatırlatan Yurten, 9 Temmuz’a kadar devam eden destek başvurularının internet ortamında devam ettiğinin altını çizdi. 

Destek çağrısı hakkındaki gerekli bütün bilgilendirmeleri Mardin'de faaliyet gösteren esnaf ve meslek odaları başta olmak üzere ilgili bütün bileşenlerle bizzat paylaştığını ifade eden Yurten, şöyle dedi:

“Kurumumuz, salgından etkilenen imalat ve imalat sektörünü tamamlayıcı sektörlerdeki mikro ve küçük işletmelere Hızlı Destek Programı adıyla yeni bir destekleme programı başlattı. Bu desteğimiz kredi değil, herhangi bir teminat ipotek istenmemektedir. Destek KOSGEB tarafından verilecek olup 3 yıl geri ödemesiz, sonrasında 4 aylık aralıklarla 6 eşit taksitle faizsiz geri ödenecektir. Programdan yararlanmak isteyen ilgili iletmelerimiz, Başvurularını internet üzerinden çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedirler. Herhangi bir iş planı veya proje yazmaya da gerek yok. Başvuru esnasında hemen kontroller yapılıp işletmelerin şartları sağlayıp sağlamadığı cevabı alınabilmekte. Bu destek, daha önce verilen banka kredi faiz desteği gibi değil. Ödeme KOSGEB tarafından işletmelere veriliyor. Herhangi bir teminat veya ipotek istenmiyor. Destek ile ilgili diğer detaylar ve başvuru için KOSGEB in internet adresi www.kosgeb.gov.tr ziyaret edebiliyor. Mardin'deki tüm imalatçı işletmelerimizin başvurularını bekliyoruz.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir