• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
`Özgürlük ve kurtuluş önderi Hz. Muhammed`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğüne bağlı Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (Hira Der) tarafından, Batman Kuyubaşı (Cegeluwé) TOKİ Meydanı Sağlık Ocağı yanında kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Saat 13.30`da başlayan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, şehir içi minibüslerinin halkı ücretsiz olarak mevlit alanına taşıdıkları görüldü.
 
Lokman Balcı`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim`le başlayan program, Hira-Der Genel Başkanı M. Ali Rüzgâr`ın günün anlam ve önemine değinen açılış konuşmasıyla devam etti. Rüzgâr, Kuyubaşı TOKİ`de ilk defa düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliğine gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkürlerini ileterek, "Nisan ayı gelince biz Peygamber Sevdalılarını tatlı bir telaş ve heyecan sarıyor. Peygamber sevdalıları olarak bu güzel etkinlikleri düzenlemekten duyduğumuz hazzı ve sevinci sizlerle paylaşmak istiyoruz" dedi.
 
Açılış konuşmasının ardından Fesih Tekin, Yusuf Şentürk ve Abdulhakim Sevim Mevlüd`ü Şerif okudu.
 
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Kur`an Nesli Platformu Başkanı ve Bilge-Der Genel Sekreteri M. Ali Altun, Peygamberimizden önceki cahiliyet dönemini anlatarak peygamberimizin yaşantısından kesitler sundu.
 
Altun, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Öncelikle bizler Peygamberimiz (sav) nasıl bir hayat yaşamış ve Allah yolunda nasıl bir mücadele vermiş onu bilmemiz gerekir. Peygamberimizden önce insanlığın tarihi, karanlık içerisinde, perişan, adalet merhametin olmadığı putlara ibadet edildiği cahiliyetle hüküm sürülen, faiz, fuhuş ve gasptan ibretti. Peygamberimizden önceki cahiliyette küçük kızları diri diri toprağa gömerlerdi. Onların yaptığı vahşiliği kalem dahi yazmaktan aciz kalıyordu. Cehalet insanlığın üzerini adeta kara bulutlar gibi kaplamıştı. İnsaniyet sağır dilsiz kalmıştı yapılan zulüm ve vahşetlere karşı, bu karanlık alemin, sadık bir rehber ve hak yolunu gösterecek bir kamil zata ihtiyacı vardı. Bu zat ise Hz. Muhammed (sav)`dir."
 
"Bu alem Allah`ın Resulünün davasına muhtaçtır"
Allah`u Teâlâ Hz. Muhammed`i (sav) göndererek insanlığın içinde olduğu karanlık dünyayı onun nuru ve imanı ile aydınlattığını vurgulayan Altun, "Peygamberimiz (sav) Allah`ın davasını omuzladı ve insanlığı hakka ve tek olan Allah`a iman etmeye davet etti. Peygamberimiz (sav) İslam terbiyesi altında bir okul açtı ve bu okul ile insanlara Allah`ın ayetlerini anlatıyordu. Peygamber Efendimiz başına gelen musibetlere rağmen davasından vazgeçmedi. Biz de bedeli ne olursa olsun onun ümmeti olarak bu davayı bırakmayacağız. Peygamberin davası insanlığın kurtuluşudur, peygamberin davası mazlumların özgürlüğüdür ve onun davası adalet ve hakkaniyettir. Bu alemde Allah`ın Resulünün davasına muhtaçtır. Allah`ı sevmenin ilk şartı Peygamberine tabi olmak ve onun isteği doğrultusunda bir yaşam idame ettirmektir" dedi.
 
Konuşmalar sırasında peygamber aşıkları sık sık tekbirler ve salavatlar getirdiler. Gelenlere duygulu anlar yaşatan Altun`un Kürtçe konuşmasının ardından Bilal Şengül, Rıdvan Yetiş, Veysi Hiçyılmaz, Ali Altıntop ve Nimetullah Karadeniz Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirdi.
 
İlahilerin ardından etkinlik, Hira-Der Üyesi Molla Şehmus Emlük`ün kapanış duasıyla son buldu.
 
Yoğun katılımın olduğu etkinliğin dağılışında yol bir süre trafiğe kapandı.
(M.Fatih Akgül/Sezer İlbasan - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir