• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Okullarda personel ve öğrencilere mescit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okullara gönderdiği yazıda okul müdürlüklerinden, ibadet etmeleri için okullarda çalışan personel ile okuyan öğrencilere yer sağlamaları ve gereken her türlü kolaylığı göstermelerini istedi.

 

\"Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14. Madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir\" şeklindeki Anayasanın 24. Maddesinin 1. Fıkrası`nın hatırlatıldığı yazıda, \"Din ve vicdan hürriyeti, anayasamızın 19. Maddesi ile teminat altına alınmıştır. Bu itibarla Bakanlığımıza bağlı okullarda ders saatleri dışında ibadetini yerine getirmek isteyen öğrencilere okul idaresince mümkün olan kolaylıkların gösterilmesi gerektiği\" belirtildi.

 

Yazıda, okullardaki personel ve öğrencilerin dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için uygun ortamların sağlanmasının hem bir ihtiyaç hem de yasal bir zorunluluk olduğu ve bundan dolayı ibadet etmek isteyen kız ve erkek öğrencilere gereken kolaylığın gösterilmesi ve seçmeli temel dini bilgiler derslerinde uygulama alanları için ihtiyaç duyulan ortamların ve ibadet yerlerinin sağlanması gerektiği belirtildi. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir