• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Malatya’da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'daki programını tamamlayıp Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Tatar'ı, Kömürhan Köprüsü girişindeki uygulama noktasında Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan karşıladı.

İlk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesini ziyaret eden Tatar, KKTC'den Malatya'ya sevgiler getirdiğini belirtti.

Tatar, Kıbrıs gazilerinin her zaman kendilerinin gönlünde taht kurduğunu vurgulayarak, “İzleyip görüyorsunuz, Doğu Akdeniz enerji ve stratejik açıdan önemli. Bu bölgede Türkiye'mizi de ilgilendiren fevkalade önemli stratejik meseleler vardır. Dolayısıyla Türkiye ile KKTC arasında bağların güçlendirilmesi, halklarımızın kaynaştırılması, gücümüze güç katarak milli ve ulusal çıkarlarımızın korunması için siyasi anlayışın geliştirilmesi gerekmektedir. 20 Temmuz'un 47'nci dönümünde Sayın Erdoğan büyük bir heyetle Kıbrıs'ta olacaktır. O tarih biliyorsunuz aynı zamanda Kurban Bayramı. Dolayısıyla iki bayramı kutlayacağımız bir tarihe yaklaşıyoruz. Şu anda buna hazırlanıyoruz.” dedi.

“Kıbrıs Harekâtı olmasaydı Kıbrıs büyük olasılıkla bir Yunan adası haline gelecekti.” diyerek konuşmasına devam eden Tatar, "1974 harekâtıyla bu önlenmiştir. Kıbrıs'ın iki eşit halkından birisi olan Türk halkı, kendi devletini kurabilmiştir. KKTC şu anda Doğu Akdeniz'de hem kendi hem de Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sahil şeridinin güvenliği için önemlidir. Bu anlamda bizim varlığımız da Türkiye'nin desteğine bağlıdır.” diye konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesini ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Tatar, beraberindekilerle kent merkezinde esnaf ziyaretini yaptı.

Tatar, Esnaf ziyaretinin ardından programa katılmak üzere yerel bir televizyon kanalına geçti.

Televizyon programının ardından kayısı bahçesi, kerpiç evler, gramofon müzesi, buğday müzesi ve kent müzesini ziyaret eden Tatar, buralardaki incelemelerinin ardından son olarak Kıbrıs gazilerinin onuruna verilen yemeğe katılarak gazilerle ile bir araya geldi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir