• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Doğuştan kulak deliği ve kepçesi olmayan kızın annesinden yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van'da yaşayan Zelal Güler (3) doğuştan Mikrotia hastası. Kulak deliği ve kulak kepçesi olmayan Zelal'in tedavisi Amerika'da yapılabiliyor. Zelal'in tedavisi yaklaşık 100 bin dolar isteniyor.

 

Kızının tedavisi için valilik ve hayırseverlere çağrıda bulunan anne Gülistan Aslan Güler, kızının tedavisi için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Yardım etmek isteyen hayırsever insanların olduğunu belirten anne Güler, bu yardımların yapılabilmesi için valilik tarafından izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Kızı Zelal'in ağustos ayında 3 yaşını dolduracağını belirten anne Güler, "Kızım doğuştan Mikrotia tip 3 hastası. Sağ kulağı gelişmeden doğdu. Kulak deliği ve kulak kepçesi yok. Amerika'da tedavisi var. Yapılacak olan tek ameliyatla Zelal kulak deliğine ve kulak kepçesine kavuşabilir. Fakat maliyeti çok yüksek. Bizden 99 bin dolar istiyorlar. Bunun dışında yol masrafları için de 200-250 bin TL masrafımız olacak. Dar gelirli bir aile olduğumuz için bu masrafları karşılayacak imkânımız yok." dedi.

Zelal için sosyal medya üzerinden bir yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden anne Güler, "Kampanyamız çok yavaş ilerliyor ama biz pes etmeyeceğiz. Zelal de diğer çocuklar gibi eksik olan bütün seslerine kavuşsun istiyoruz. Zelal, kalabalık ortamlarda sesin nereden geldiğini algılayamıyor. Tamamen sağlıklı bir şekilde duymasını ve yaşıtları gibi eksik parçası tamamlansın istiyoruz. Devletimize ve milletimize sığınıyoruz. Umarım bizi duyarlar ve yardımcı olurlar." ifadelerini kullandı.

"Yardım talebinde bulabilmek için valilikten izin talep ediyoruz"  

Kendileri ile beraber yardım kampanyası başlatan ailelerin de olduğunu vurgulayan Güler şunları söyledi:

Valilik, Mikrotia hastası çocuklar için yardım toplanma izni vermiyormuş. Valilikten bize bu izni vermelerini istiyoruz. Çocuklarımız da sağlıklarına kavuşsunlar. Hedefimize ulaşmamız için bu izne ihtiyacımız var. Anne baba olarak kızımızın sağlığına tam anlamıyla kavuşmasını istiyoruz. Zelal, duyma sorunu yaşadığı için konuşma zorluğu da yaşıyor. Konuşma sorununun giderilmesi için de bir dil eğitimi alması lazım. Hayırsever insanlarımız var. Ama maalesef valilik izni olmadığı için bu hayırsever insanlar bize yardım etmiyorlar, çünkü haklı olarak güvenemiyorlar. 'Valilik izni olursa size her türlü yardım ederiz' diyen insanlar var. Ama maalesef valilik iznimiz olmadığı için kimse destek de çıkmıyor. Valilik izni bizim için çok büyük biz sorun. Devletimize sığınıyoruz. Bu çocuklara izin verilsin ve bu çocuklar da sağlıklarına kavuşsunlar.

"Mikrotia tedavisi sadece Amerika'da yapılıyor"

Türkiye'de sadece kulak kepçesi tedavisinin yapıldığını ve sadece kulak kepçesi için 2-3 operasyon gerektiğini ifade eden Güler, "Amerika'da ise kulak deliği ve kulak kepçesi tedavisi tekbir operasyonla yapılıyor ve bu bizim için çok büyük bir avantaj. Çünkü Zelal daha önce açık kalp ameliyatı ve kalça çıkığı ameliyatı oldu. Biz de kızımız daha fazla ameliyat geçirmesin ve daha az yarayla atlatsın diye kulak için gerekli bütün operasyonların bir defada olmasını istiyoruz." dedi.

"Tek başımıza bu tedavinin altında kalkamayız"

Güler, "Ülkemizde hayırsever birçok insanımız var. Birçok kişiye ulaştılar ve sağlıklarına kavuşmalarına vesile oldular. Rabbim hastası olan herkese yardım etsin İnşallah. Başta SMA olmak üzere çok zor durumda olan çocuklar var. Bu hastalara çok ciddi anlamda yardımlar yapılıyor. Bu yardımsever insanlarımızdan ricamız Mikrotia hastalarını da SMA hastaları kadar önemsesinler. Okul çağına gelmeden kızımın kulağının tedavi edilmesini istiyorum. Şimdi bile çocuklar Zelal'in kulağını gördüklerinde 'Zelal'in kulakları neden böyle, kulağına ne oldu?' diye soruyorlar. Bu durumdan hem ben etkileniyorum hem de kızım etkileniyor. Zelal kulaklık, maske ve gözlük takmak istiyor ama takamıyor. Bu durum bir anne için çok zor. Bir an önce kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bütün hayırseverlerden empati kurmalarını ve tedavisi için bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Çünkü biz tek başımıza bu tedavinin altından kalkamayız." diye konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir