• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Erdoğan: "Emeklilerimizin ikramiye ve maaşlarını Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, salgın sürecindeki desteklere ilişkin, "Doğrudan desteklerin tutarı 150 milyar lirayı aştı. Yıl sonuna kadar bu tutarın milli gelirimizin yüzde 3,5'ine ulaşmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin, hasat nedeniyle haziran ayında ara verdiği, uygun fiyatlı arpa ve buğday gibi yem hammaddesi satışına temmuzda devam edeceğini belirtti.

"Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum." diyen Erdoğan, "2020'ye oldukça iyi başladık. İlk çeyrekte yüzde 7'lik büyüme performansı yakaladık. Büyümede dış talep ile iç talep arasında arzuladığımız dengeleme başlamıştır. İkinci çeyreğe ilişkin öncü göstergeler yıllık yüzde 20 büyümeye işaret ediyor. İhracatta her gün yeni bir rekora imza atarak ilerliyoruz. Aldığımız tedbirler ve ekonomik faaliyetlerdeki canlanma sayesinde 2 milyon 880 bin istihdam artışı sağladık. Bu rakam elbette yeterli değildir. İç gücü piyasalarını canlandırmak en temel önceliği sağlamaktır. Emeklilerimizin temmuz ayı emekli aylıkları ile emekli ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Toplamda 38 milyar liralık bir ödeme gerçekleştireceğiz. Türkiye ekonomisinin en sağlam alanlarından bir tanesi de kamu maliyesidir. Son derece güçlü bir bütçe performansı gösterdik. Vergi politikalarında gelir ihtiyacı ile vergi yükü arasındaki hassas dengeyi korumak için büyük özen gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

"Salgın ve kuraklık nedeniyle ortaya çıkan durumu istismar ederek, hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz." diyen Erdoğan, "İlk 6 ayda geçtiğimiz yıla göre yüzde 40'lık ihracat artışı gerçekleşti. Yıl sonunda tarihimizde ilk defa 200 milyar doların üzerinde bir ihracata imza atacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsizlik oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

İstihdam kayıplarımızı telafi ederek 2020 Nisanı'ndan bu yana 2 milyon 887 bin istihdam artışı sağladık. Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz.

"Sağlık önlemlerine devam etmeliyiz"

Erdoğan, "Kabine toplantımızda Coronavirus olmak üzere dış güvenlik ve dış politika değerlendirmemizi yaptık. Aldığımız etkili ve yerinde tedbirler sayesinde pek çok ülkeden olumlu yönde ayrıştık. Salgının başından beri vatandaşlarımıza ücretsiz test hizmeti sunduk. Aşı hizmetlerini de ücretsiz olarak veriyoruz. Buradan vatandaşlarımıza aşı randevularını bir an önce alarak bu musibetten korunmalarını diliyorum. Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temellere dayanmadığının altını çizmek istiyorum. Toplumsal bağışıklık elde edilene sağlık tedbirlerine devam etmeliyiz.

"Et, süt, yem fiyatlarını aşırı yükseltmelerine izin vermeyeceğiz"

Açıklamasının devamında Erdoğan, "150 milyar lirayı doğrudan destekler aşmış bulunmaktadır. Kullandırılan ve tüm ertelenen krediler ile 524 milyar liralık bir kaynağı harekete geçirdik. İhtiyaç sahibi, çalışan, üretici, yatırımcıya kadar kimseyi yalnız bırakmadık. Hem alım yaptığımız ürünlerin kapsamını genişlettik, çiftçimizin yüzünü güldürecek fiyatları açıkladık. Tarımda yaşanan kuraklık nedeniyle ortaya çıkacak muhtemel sıkıntılara karşı tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yem bitkileri desteklerimiz devam ediyor. Bu destekler sayesinde yem bitkileri ekim alanı 2,5 milyon hektara yükseldi. Hububat et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

"Döviz dalgalanmaları karşısında önlemleri aldık"

Döviz dalgalanmalarına karşı önlem alındığını hatırlatan Erdoğan, "Ekonomi reform programımız kapsamında basit usulde vergilendirilen esnafımızın tüm kazançlarını vergi dışı bırakıyoruz. İstihdamın desteklenmesi, iş gücü maliyetlerin azaltılması amacıyla çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Her bir işçi için işe alınan asgari ücretteki vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların vatandaşa yansımasını en aza inmesi için gerekli önlemleri aldık. Bugün mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV almamız gerekirken mazotta 73, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almak suretiyle gelir vergisine yeni bir dilim ekledik. A'dan Z'ye her kesime yaptığımız düzenlemeleri burada saymakla bitiremeyiz." dedi.

"FETÖ'nün orta Asya sorumlusu yakalandı"

FETÖ'nün orta Asya sorumlusu Orhan İnandı'nın yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Pek çok ihanetin sorumlusu olan FETÖ'yü kökünden kazıma çalışmalarına devam ediyoruz. Yurt içinde saklanan kripto FETÖ'cüleri kamudan ve toplum bünyesinden temizledik. Tüm mahrem yapılanmalarını ve arşivlerini tek tek ortaya çıkardık. Yurt dışındaki faaliyetlerinin akamete uğratılması için yoğun faaliyet içerisindeyiz. Yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışmalar kapsamında pek çok ülkeden 100'ün üzerinde kişinin Türkiye'ye getirildiğini söyleyebiliriz. Milli İstihbarat Teşkilatımız son olarak FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirerek adalete temsil etmiştir. Örgütün en üst düzey yöneticileri arasına katılan bu şahıs FETÖ'nün kirli parasını Orta Asya'da işletmiştir. Son dönemde üst üste yakalanan isimler dünyada hiçbir yerin kendisi için güvenli olmadığı gerçeğini bir kez daha göstermiştir. Gümrüklerimizde yakalanan uyuşturucu miktarı 7 tonu aşmıştır. Bu tablo Avrupa başta olmak üzere bölgesindeki gençlerin uyuşturucudan korunmasında önemli bir misyonu göstermektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir