• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Kabe fotoğrafını yere sermişlerdi! Tanık ifadeleri alındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya 6 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak ifadesine başvurulan üniversitenin özel güvenlik amiri Alparslan Çepni, olay günü okulda bir sergi olduğunu, sergide İslami değerlere hakaret içeren tarzda resim veya fotoğraf kullanılmaması için uyarıda bulunduklarını söyledi.

Sonrasında sergide bu tarz bir resim kullanıldığını öğrendiklerini ifade eden Çepni, "Bu resimle ilgili eski mezunlarımızdan da dahil birçok şikayet geldi. Gidip sergidekileri ikaz ettik. Saat 17.00 gibi resmin kaybolduğunu öğrendik. Resim kaybolduğu için tutulan tutanağa imza attım. Resmi kimin astığını bilmiyorum. Ben gördüğümde asılıydı." dedi.

Diğer tanık güvenlik görevlisi Faruk Kardoğan ise afişleri kontrol ederken Kabe fotoğrafının etrafında Şahmeran ve LGBTİ flamaları gördüğünü, bunları sanıklardan Doğu Demirtaş ve Selahattin Can Uğuzeş'in astığını belirtti.

Öğrencileri, afiş konusunda uyardığını ifade eden Kardoğan, "Öğrencilerden Sena Nur Baş ve Hazar Koloncalı 'Kaldırmıyoruz, sorumluluk bize ait' dediler. Bir süre sonra başkası da geldi, İslam dinine hakaret içerdiği için resmi asanlara tepki gösterdi. Ben de bu durumu üstlerime ilettim." diye konuştu.

Duruşmada daha sonra sanıklar ve avukatlarına, tanık ifadelerine karşı diyecekleri ve talepleri alındı.

Sanık avukatları, adil yargılama yapılmadığı iddiasıyla reddi hakim talebinde bulundu.

Mahkeme, sanık avukatları tarafından sunulan gerekçeleri yerinde görmeyerek, reddi hakim talebini reddetti.

Ceza Muhakemesi Kanunu gereği, karar verilmesi için talebin Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmeden mahkeme duruşmayı erteledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir