• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İsrail Filistin arazilerinin yüzde 92`i işgal etti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - İşgal Devleti İsrail`in 30 Mart 1976`da Filistinlilere ait yüzlerce araziyi işgal etmesi münasebetiyle Filistin Kültür Vakfı tarafından Mısır`ın Başkenti Kahire`de Toprak Günü etkinliği düzenlendi.
 
El-Ezher Üniversitesinin Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Hamas`ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ve Mısır Vakıflar Bakan Yardımcısı Cemal Abdüssettar başta olmak üzere birçok Filistinli yetkili katıldı.
 
İsrail`in Filistin topraklarının tamamını ele geçirmek istediğine değinen Musa Ebu Merzuk, "Terör devleti İsrail,1948`den bu yana Filistinlilere ait arazilerin yüzde 92`sini ele geçirdi. Geriye kalan toprakları ise kalkınma ve kentsel gelişim bahanesiyle elde etmek istiyor. Bizler Filistinliler olarak her sene bu önemli günü ihya ederek topraklarımızın sahipsiz olmadığını İsrail`e göstermek istiyoruz" dedi.
 
İsrail`in ele geçirdiği topraklarda ev yapmak isteyen Filistinlilerin evlerini yıktığını dile getiren Ebu Merzuk, "İsrail`in ele geçirdiği topraklarda biri ev yapmak isteği zaman evi yıkılır, yıkım ücreti ise ev sahibinden alınır. Medeni, iktisadi ve kültürel yönden halkımızın bunalıma girmesini isteyen işgal güçleri bu zulümler ile İslami kimliği zayıflatmayı hedeflemektedir. Fakat İsrail yaptığı bu zulümler ile son demlerini yaşamaktadır" diye konuştu.
 
Çok sayıda Türkiye, Endonezyalı ve Nijeryalı Ezher öğrencilerinin de katıldığı konferansta bir konuşma yapan Mısır Vakıflar Bakan Yardımcısı Cemal Abdüssettar ise, "Muhakkak ki, toprağa kıymet veren toprağın kendisi değil toprağın üstündekilerdi. Filistin`i Filistin yapan ise üstündeki yiğitlerdir. Allah`ın izniyle Filistin`in işgal altından kurtulması yakındır. Bizler daha önceden çocuklarımızın Mescidi Aksa`da namaz kılmasını hayal ederken şimdi ise bizzat kendimizin orada namaz kılacağımızı hayal ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Yaklaşık iki saat süren konferans, Filistin ile ilgili söylenen marşlarla son buldu.
(Sait Teşne, Ahmet Batı - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir