• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
AK Parti'li Küçük ile yeğenini öldürmüştü! Cezası belli oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Burhanettin Şahin, Mahmut Çimendağ ve Mehmet Kaya, avukatlar ve müştekiler katıldı. Duruşmaya, tutuklu sanıklardan Muhammed Fadullah Kamış Erzurum H Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden, Emrah Polat Maltepe 2 Nolu L Tipi Cezaevinden, tutuksuz sanıklar F.P, A.B, P.Ö. ve M.S.Ö. ise bağlı bulundukları mahkemelerden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Savcı ve Ahmet Küçük'ün aile yakınları sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapan sanıklar, haklarındaki iddiaların doğru olmadığını öne sürerek tahliye ve beraatlerini talep etti.

Sanık Kamış, savunma esnasında PKK propagandası yapmaya çalışırken mahkeme başkanı tarafından uyarılarak, hakkında iddialar doğrultusunda savunma yapması söylendi.

Son sözleri sorulan sanıklar, beraatlerini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Kamış'ı "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ve Savcı Küçük, Ahmet Küçük ve Mehmet Şefik Doğu'yu "Kasten öldürme" suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

Mahkeme heyeti Kamış hakkında ayrıca, "Görevi yaptırmamak için direnme", "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılma", "Toplantı ve yürüyüşlere silah veya aletlerle katılma", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanun", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "Nitelikli yağma" suçlarından toplamda 69 yıl 3 ay hapis, 45 bin 900 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Kamış, "Kamu malına zarar verme" ve "Silahlı tehdit" suçlarında ise beraat etti.

Mahkeme heyeti "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan sanık Polat'a 4 yıl 2 ay, A.B. ve F.P'ye 3 yıl 1 ay 15 gün ve M.S.Ö. ile P.Ö'ye ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Sanık Mehmet Kaya'ya "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanun" suçlarından 5 yıl hapis ve 500 lira adli para cezası veren heyet, sanık Burhanettin Şahin'i ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün cezaya mahkum etti.

Etkin pişmanlık kapsamında beyanlarda bulunmasından dolayı Mahmut Çimendağ hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası veren heyet, sanıklardan Burhanettin Şahin, Emrah Polat, Mahmut Çimendağ, Mehmet Kaya, A.B. ve F.P. hakkında "Adam öldürmeye yardım etme" suçlarından beraat kararı verdi.

Tutuklu sanıklar Muhammed Fadullah Kamış ile Burhanettin Şahin'in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Emrah Polat, Mehmet Kaya ve Mahmut Çimandağ'ın tahliyesini kararlaştırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir