• DOLAR 32.606
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2411.447
  • ...
HAMAS yetkililerinden Meşal'den Suudi'ye ilişkilerin başlatılması çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan merkezli el-Arabiyye televizyonuna konuşan Meşal, "Suudi Arabistan'ı hapishanelerindeki Filistinlileri serbest bırakmaya ve HAMAS'la ilişki kapısını açmaya davet ediyoruz." dedi.

Meşal, bazı Arap devletlerine, işgalci Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek yerine, Arap ve Müslüman birliğini güçlendirerek İran ve Türkiye ile olan anlaşmazlıklarını çözmeleri çağrısında da bulundu.

Meşal, "İşgalci İsrail, Arap ve Müslüman ümmetinin çıkarları için tehlike oluşturuyor." dedi.

HAMAS'ın diğer ülkeler ve cemaatler ile bağlantılarına değinen Meşal,  "HAMAS hareketi, tüm ülkelere açık olmakla birlikte ilişki ve bağlantıları bölgedeki belirli bir eksenle sınırlamaz. Hareket karar almakta bağımsızdır. Ayrıca herhangi bir örgüte veya devlete tabi değildir." ifadelerini kullandı.

HAMAS’ın sadece ideolojik olarak Müslüman Kardeşler Cemaatine (İhvan) intisaplı olduğu ve bu bağlantının hala devam ettiğini aktaran Meşal, "Ancak bizler, tek davası işgalci israile karşı direnmek olan Filistin merkezli bağımsız ve İslami bir hareketiz." dedi.

Açıklamalarında Filistinli lider, HAMAS ile ilgili tüm kararların yalnızca hareketin lider kadrosu tarafından alındığına dikkat çekerek, "HAMAS hiçbir örgüt yahut devlet güdümünde değildir. Kararımız Filistin halkımızın çıkarlarına dayanmaktadır." ifadelerini kaydetti.

Meşal, İran ile ilişkileri hakkında, "İran, direnişin sürdürülebilmesi için gerekli silah ve teknolojilerle bizi destekledi. Hem İran’a hem de bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Meşal, ""Bizi destekleyenlere teşekkür etmemiz, onların bölgesel veya uluslararası politikalarında kendileriyle aynı fikirde olduğumuz anlamına gelmez. Ülkelerin bize desteği, kararımızın bağımsızlığını ve aynı zamanda Arap ve İslam ümmetimize olan bağlılığımızı etkilemez." ifadelerini ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir